ORDONANTA RIDESHARING, MODIFICATA

Ministerul Transporturilor a publicat ultima versiune care va fi prezentată azi, în primă lectură, în cadrul ședinței de Guvern, urmând ca, având în vedere avizele comunicate de fiecare minister în parte, recomandările să fie sau nu introduse în textul final.

„Ordonanța de Urgență privind transportul alternativ va urma să fie adoptată în ședința de Guvern de săptămâna viitoare”, a declarat ministrul transporturilor Răzvan Cuc.

Vă reamintim că președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, a cerut Guvernului „să adopte acest act normativ, altfel PSD va face toate eforturile ca legea privind acest domeniu să intre miercurea viitoare la votul final”, a declarat acesta, pentru Mediafax.

„Mai avem ride-sharingul. Să vedem dacă Guvernul o să dea ordonanţa. Proiectul de lege este la comisiile de specialitate, mi se pare că sunt cinci comisii avizatoare. Am vorbit deja cu liderul grupului PSD, domnul Alfred Simonis, şi, dacă ordonanţa nu o să fie dată, am vrea să urgentăm acest proiect de lege, să intre odată în legalitate. Pe urmă, dacă mai sunt discuţii şi cu celălalt sistem, cu taximetria, de asemenea, suntem deschişi să stăm de vorbă şi cu dânşii să o reglementăm. Eu sper să se dea ordonanţa. Dacă nu, o să facem toate eforturile ca miercuri să intre la votul final”.

Ordonanța de Urgență a Guvernului privind activitatile de transport alternativ cu autoturism și conducator auto. Descarcă varianta PDF aici.