GUVERN: DISCUTAM SOLUTIA LEGISLATIVA PENTRU TRANSPORT ALTERNATIV

„Vom discuta astăzi în Guvern, în primă lectura, soluția legislativă pentru organizarea și funcționarea activității de servicii alternative de transport, după un complex proces de consultare publică cu toți cei interesați și parcurgerea etapelor legale și procedurale”, a declarat premierul Viorica Dancila la inceputul sedintei de astazi.

„Pentru prima dată reglementăm acest tip de transport de persoane, care funcționează prin intermediul unor platforme digitale, și la care apelează tot mai mulți cetățeni. Soluția pe care o avem în vedere va asigura transportul pasagerilor în condiții de siguranță și accesul acestora la cât mai multe opțiuni, astfel încât, încurajarea concurenței loiale și relația corectă între cerere și ofertă să ducă la servicii de calitate”.

„Vom crea un sistem unitar de reglementare a activităților de transport alternativ care funcționează prin intermediul unor platforme digitale, prin autorizarea administrativă a acestora pe o perioadă de trei ani, atât în ceea ce privește platformele digitale, cât și operatorii de transport alternativ”.

„Pentru siguranța cetățenilor, vor fi stabilite clar condițiile în care aceste servicii vor fi autorizate, obligațiile pe care le au operatorii și conducătorii auto, dar și criteriile pe care să le îndeplinească autoturismele utilizate. Continuăm procesul de descentralizare, pe care l-am început la preluarea guvernării, pentru că ne dorim să aducem decizia cât mai aproape de cetățeni”, a mai spus premierul.

Ultima forma a proiectului de Ordonanta de Urgenta in gasiti aici