TAXIMETRISTII, PATRU ZILE DE PROTEST LA PRIMARIA CAPITALEI

„Îmbracă-te în galben și mergi la protest, în semn de respect pentru taximetrie și de solidaritate cu colegii care au petiții nesoluționate. Să veniți toți, să fim uniți”, sunt mesajele taximetriștilor care se pregătesc pentru patru zile de proteste în fața Primăriei Municipiului București.

Abrobat de autorități cu participarea a 100 de persoane, protestul este unul prin care se cere Direcției Transporturi, vizarea autorizațiilor de transport și de taxi fără de care, susțin inițiatorii, taximetriștii nu își pot achiziționa noile case de marcat fiscale și nu își pot desfășura activitatea legal. Deși cererile au fost depuse în termenul legal în urmă cu mai bine de un an cu toată documentația aferentă conform legii, sunt mii de taximetriști care așteaptă vizarea documentelor și încheierea Contractelor de gestiune delegată.

Se cere demisia directorului de la transporturi și pe cea a șefului serviciului autorizări. Primarul General a cerut reverificarea dosarelor.

Chiar dacă protestatarii cer demisia directorului Teodorescu și pe cea a Andreei Velicu, se spune că primarul general Nicușor Dan ar fi cerut celor doi funcționari o reverificare a dosarelor, în special a celor de cesionare sau de divizare, multe dintre ele neavând documentația completă sau neîndeplinind toate condițiile legale necesare pentru a putea fi semnate.

Protestul, în fiecare zi, între orele 11.00 și 14.00, asumat de două doamne.

„Adunarea se va desfășura pașnic și civilizat, și împuterniciți să asigure și să răspundă de măsurile privind buna organizare a adunării, astfel încât aceasta să se desfășoare în condiții pașnice, civilizate și să nu degenereze în acte de violență, sunt doamnele Toader Vera și Brătescu Mihaela”, se mai arată în cererea de protest.

Vă reamintim că zilele trecute, un grup de peste 20 de taximetriști au protestat spontan în fața Primăriei Municipiului București, tot din cauza nemulțumirilor legate de faptul că autorizațiile de transport și de taxi nu sunt semnate de către actuala administrație.