ARR: EXAMENELE SE SUSPENDA NEDETERMINAT. UPDATE: DOI ANGAJATI AU FOST INFECTATI CU COVID 19

„Vă mulțumim și ne cerem scuze pentru situația creată”, transmite Autoritatea Rutieră Română printr-un comunicat, în care anunță că se suspendă examinarea teoretică pentru obținerea atestatelor și a certificatelor de competență profesională.

„Vă comunicăm că în funcție de evoluția situației la nivel intern, există posibilitatea de a fi prelungită această perioadă, iar reluarea sesiunilor de examinare va fi adusă la cunoștința persoanelor interesate în timp util”, se mai arată în documentul intern al ARR transmis către Centrele de Pregătire Profesională, cu mai puțin de 12 ore înainte de examenele programate.

Activitatea de examinare a ARR pentru obținerea certificatelor de competență profesională a mai fost suspendată în perioada martie-iunie în timpul stării de urgență, însă Centrele de Pregătire Profesională au continuat înscrierile și programa de școlarizare în limitele impuse de distanțarea socială și au programat la examen elevii, în ordinea înscrierilor din perioada suspendării.

Potrivit aceluiași comunicat transmis de ARR, se suspendă inclusiv examenele din data de sâmbătă/duminică – 01/02 August.

UPDATE: Comunicat

Autoritatea Rutieră Română – A.R.R. precizează că în data de 28.07.2020, conducerea a fost înștiințată telefonic de către un salariat al său, că acesta a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

În data de 30.07.2020 un al doilea salariat a anunțat conducerea despre faptul că a fost diagnosticat cu COVID -19. Menționăm că cei doi angajați nu lucrează în aceeași structură și nu desfășoară activități de relații publice.

În cadrul instituției a fost efectuată o anchetă internă, iar colegii de birou, (posibilii contacți direcți) au primit dispoziție să rămână izolați la domiciliu.

La nivelul administrației centrale, acolo unde cei doi își desfășoară activitatea în mod curent, s-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor pe care le deținem, cu nebulizare uscată de înalt nivel pentru suprafețe și microaerofloră, conform procedurilor de intervenție în astfel de situații, în data de 29.07.2020.

Totodată a fost anunțat serviciul de medicina muncii, cu care instituția noastră are contract de prestări servicii, precum și Direcția de Sănătate Publică București pentru efectuarea anchetei epidemiologice.

Dorim să subliniem faptul că întreg personalul Autorității Rutiere Române – A.R.R. respectă instrucțiunile interne pentru prevenirea infectării cu virusul SARS COV-2.