TAXI CONTRA CRAPI. DESPRE CUPA TAXIMETRISTILOR LA PESCUIT

Ca întotdeauna, ai de ales.
Alegi între a te uita cum se întâmplă lucruri sau, așa cum este și cazul de față, faci să se-ntâmple lucruri. Adică, cum ar fi, să-ți iei lumea-n cap atunci când alții cred că taximetria a ajuns la un moment apocaliptic, că așa nu se mai poate sau că, având în vedere locul, momentul sau alinierea stelară (era să zicem meteo), fără tine onorabila șefica nu o să poată supraviețui.

Vizibil și din avion, îți dai seama că damblaua – având în vedere buletinele meteo, o să îi facă de neînduplecat în hotărârea lor. Nimeni și nimic nu o să-i oprească să își întindă oferta înspre crapii legendari de la balta cu renume de “pistă de campionat” de la Greaca Cercani.

Dacă prezentatoarele de la meteo ar ști că luni și marți ei sunt acolo, sigur ar mai pune niște grade-n plus pe monitoare… asta așa, pescărește tradițional, în spiritul poveștilor cu mincinoși, al crapilor “cât copilu”, sau chiar al taximetriei cu zet-uri cât cearceafu’. Sunt mai bine de 40 (patruzeci!) de taximetriști „unușiunu”, care vor îndura probabil adevărurile, cu ploaie și puține grade prin termometre anunțate de fetele alea țâțoase de la meteo, însă… din câte ne dăm seama, importantă este starea de spirit, ineditul și evenimentul fără precedent în taximetrie. Pentru că, să recunoaștem… până acum, mulți dar… degeaba.

Pregătirile sunt intense și agitația e mare pentru ca momentul să iasă așa cum trebuie.

Am aruncat un ochi pe pagina organizatorilor aici, dar și pe cea a sponsorului aici. Admirabil gest al celor de la BlackFishMania, dar și lăudabilă inițiativa lui Vlad și Jakab, acești inimoși care văd lucrurile și dincolo de bătăi în plină stradă, „50 de lei boss” sau „nu merg într-acolo că e aglomerat”.

O să vedem cum și ce. Vom fi acolo, în numele faptului că se-ntâmplă și altceva în taximetrie decât lucruri nasoale. Vom asista critic, ne vom bucura în live-uri dacă va fi cazul și sperăm să înțelegem. Să înțelegem cum de unii reușesc să facă lucruri bune în taximetrie și alții numai rele, despre cum de „ceilalți” reușesc să treacă peste realități și stări de lucruri, și să facă să existe și așa ceva.

Înainte de marele protest, o competiție de pescuit e binevenită. Cupa Taximetriștilor. În care va fi premiat și cel mai harnic și vesel pescar, care știe să parcheze corespunzator…

Știți ce zicem 🙂 !