AEROPORTUL OTOPENI TRAGE PACANELELE DIN PRIZA

Iar se merge după fentă și nimeni nu mișcă un deget. Scapă cine poate, în curând vom dispare de pe piață. În aeroport, totul e scăpat de sub control. Cei de la ridesharing nu plătesc nimic și e plină parcarea, iar noi taximetriștii stăm închiși într-un țarc, fără apă curentă și cu niște bombe epidemiologice, pe care aeroportul le consideră toalete

Opt dispecerate și organizații profesionale din București și Ilfov au dus un adevărat război al declarațiilor în legătură cu plata chiriilor pentru celebrele păcănele de comandă taxi din incinta terminalului sosiri al Aeroportului Otopeni.

Printr-o petiție adresată și președintelui Klaus Iohannis, dispeceratele au solicitat conducerii aeroportului să fie scutite de la plata contravalorii taxelor pentru aceste infochioșcuri pentru perioada stării de urgență, însă discuțiile nu au avut un rezultat concret care să mulțumească operatorii autorizați.

Plătim aproape 175 000 de euro pe an. Vă rugăm să țineți cont că aeroportul a fost închis

Cele două organizații profesionale și cele 6 (șase) dispecerate prezente pe infochioșcurile din terminalul sosiri, spun că „nu putem achita ceea ce ni se solicită în adresa CNAB, ținând cont și de faptul că în acele 2 luni aeroportul Otopeni a fost închis în proporție de 95%. Vă rugăm să reanalizați cererile noastre pertinente, iar în cazul în care decizia domniilor voastre va fi aceeași cu conducerea CNAB, cu regret vă anunțăm că va urma să recurgem la toate formele de protest legale, mergând până la rezilierea acestor contracte”, și că acum 4 ani, conducerea CNAB declara că într-un timp scurt vor face ei acest sistem de comenzi și ne va afișa pe toți, pentru ca, cei care sosesc pe terminalul Otopeni să aibă acces la toate dispeceratele de taxi. Noi am plătit în acești 4 ani suma de 693 312 euro, în primi 2 ani am plătit și 50 de euro pentru fiecare mașină care avea acces la terminal și 25 euro pentru fiecare șofer”. 

Citește și: http://academiadetaxi.info/aeroportul-otopeni-taxa-de-25-de-euro-pentru-fiecare-taxi/

„Ce plătim noi lunar de ani de zile, lună de lună, este suma de 2 400 euro pentru fiecare infochioșc de 50/50 și avem în total 6, deci lunar plătim 14 400 euro – pe an 173 328 euro pentru un serviciu pe care noi îl facem CNAB, așa cum este într-o țară care face parte din UE. Noi am plătit în acești 4 ani suma de 693 312 de euro. Acum, de 2 ani plătim pentru fiecare mașină 50 euro și asta după runde întregi de discuții”, se spune într-un document adresat președintelui Klaus Iohannis, primului – ministru Ludovic Orban, și ministrului transporturilor.

Decizie definitivă: păcănelele urmează să fie scoase din funcțiune. La estacadă, doar taxiuri cu 2,29 lei/km 

Într-o postare pe Facebook, CNAB anunță pasagerii că „infochioșcurile vor fi scoase din funcțiune de la 01 August și că serviciile oferite pasagerilor nu vor avea de suferit, întrucât vor rămâne la dispoziția acestora taxiuri cu preț maximal de 2,29 lei/km, care pot fi găsite în stația din fața aerogării Sosiri. Acestea vor funcționa, conform legii, la fel ca pe marea majoritate a aeroporturilor lumii, pe principiul “primul venit, primul plecat în cursă”.

Taximetriștii, revoltați: se dorește ca aeroportul să fie acaparat de serviciile de ridesharing 

„Vor să își bage pe aeroport mașinile pe care le au și la ridesharing, de aia nu s-au înțeles. Noi plătim în realitate acești bani, nu dispeceratele. Acestea încasează banii de la noi și plătesc păcănelele, deci noi am plătit sutele de mii de euro după care plâng acum. Bașca ecusoanele și legitimațiile, tot noi le plătim. Iar se merge după fentă și nimeni nu mișcă un deget. Scapă cine poate, în curând vom dispare de pe piață. În aeroport, totul e scăpat de sub control. Cei de la ridesharing nu plătesc nimic și e plină parcarea, iar noi taximetriștii stăm închiși într-un țarc, fără apă curentă și cu niște bombe epidemiologice, pe care aeroportul le consideră toalete”, mai spun taximetriștii.

Iată anunțul CNAB

„Dragi prieteni. Conform anunțului operatorilor de taximetrie, de la data de 1 august a.c., terminalele de comandă TAXI din aeroportul Henri Coandă urmează să fie scoase din funcțiune. Serviciile oferite pasagerilor nu vor avea însă de suferit, întrucât vor rămâne la dispoziția acestora autoturismele TAXI cu preț maximal de 2,29 lei/km, care pot fi găsite în stația din fața aerogării Sosiri. Acestea vor funcționa, conform legii și la fel ca pe marea majoritate a aeroporturilor lumii, pe principiul “primul venit, primul plecat în cursă”. Tot în zona Sosiri, dar în alte stații, pot fi găsite și taximetre de 3,50 lei/km. Precizăm că atât autoturismele TAXI cât și conducătorii acestora au trecut printr-o procedură de autorizare și se află sub controlul direct al administrației aeroportului; orice neregulă/nemulțumire trebuie adusă imediat la cunoștința dispecerilor TAXI, care vor lua măsuri imediate pentru remedierea situației, inclusiv prin interzicerea definitivă a accesului în stații pentru taximetriștii incorecți.

Sursa aici