ANCHETA DE LA GALATI. CE SPUNE PRESEDINTELE COTAR

În urma incidentului petrecut la Galați, polițiștii au identificat patru taximetriști dar și pe cel care i-a furat telefonul mobil clientului agresat.

Aceştia au fost puşi oficial sub acuzare pentru loviri şi alte violenţe într-un dosar în care se mai fac cercetări pentru distrugere şi furt.

După audieri, anchetatorii au dispus și primele măsuri. Astfel, anchetatorii i-au plasat pe cei patru taximetriști sub control judiciar pentru o perioadă de 45 de zile. Mai mult, tot pentru 45 de zile, aceștia nu vor mai avea voie să își practice meseria, respectiv nu vor mai putea lucra ca taximetriști. Față de cel de-al cincilea bărbat, suspectat că i-a furat telefonul mobil tânărului de 19 ani, nu a fost dispusă nicio măsură preventivă.

Cei cinci, cu vârste cuprinse între 24 şi 38 de ani, au fost duși joi seara la audieri, dar au fost lăsați să plece acasă fără nicio restricție.

„Polițiștii au identificat patru bărbați bănuiți că l-ar fi agresat pe tânărul de 19 ani, dar și pe cel care i-ar fi sustras telefonul mobil. Cercetările sunt continuate, cu aceștia în stare de libertate”, a anunțat IPJ Galați. Cercetările în acest caz continuă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Între timp, firma de taxi la care lucrau cei implicați în scandal a anunțat că a demarat o anchetă.

„În urma incidentului mediatizat, se desfășoară o anchetă atât internă, cât și a organelor abilitate. Cum scuzele în astfel de situații sunt de prisos, vă asigurăm că vor fi aplicate cele mai aspre măsuri, mai exact eliminarea din firmă. Am inițiat deja o procedură mult mai strictă de evaluare și control al colaboratorilor și şoferilor, astfel încât să nu se mai întâmple astfel de situații”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a firmei de taxi.

Ce spune președintele Cotar, Vasile Ștefănescu despre incident, într-o intervenție pentru Digi 24

Imaginile apărute în spațiul public au ajuns și în atenția celor de la Primăria Galați, instituție care poate anula licențele taximetriștilor, dar poate cere și ridicarea atestatelor conducătorilor auto implicați în altercație.

„Primăria municipiului Galați poate lua măsuri de sancționare, de la aplicarea unor amenzi, suspendarea pe o perioadă de trei luni a autorizațiilor taxi, până la anularea autorizațiilor de transport. Mai mult, Primăria municipiului Galați poate solicita ARR ridicarea atestatului conducătorilor auto”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galați.

Toate aceste măsuri pot fi luate doar după ce organele de cercetare penală vor transmite către Primărie numele taximetriștilor și finalizarea anchetei.