BOMBA! MICROBUZELE, SI LA TAXIURI

După ce zilele trecute parlamentarii au modificat legislația cu privire la tipul de vehicule care vor fi acceptate la  transportul alternativ prin platformele Uber, Bolt, FreeNow sau Yango, la Senat a fost depus un proiect de modificare a Legii 38/2003 în sensul că, se va da posibilitatea ca și transportul în regim de taxi să se poata executa cu vehicule sau microbuze de până la 9 locuri (8+1).

Proiectul de lege a fost depus de către senatorul PSD de Iași Vasile Toma în procedură de urgență și, potrivit Comunicatului de Presă al inițiatorului, „este nevoie de această reglementare și la activitatea de taximetrie pentru a ține în echilibru serviciile de transport persoane cu autoturisme”.

„Asigurăm astfel o pârghie instituțiilor de control pentru depistarea și sancționarea transportatorilor ilegali de persoane, așa-numiții “pirați”. Scopul meu este ca, împreună cu colegii, să îmbunătățim legislația, în acord cu solicitările pasagerilor și pentru a ține pasul cu avansul tehnologic, tot mai vizibil și mai important, în fiecare domeniu de activitate”, se mai arată în comunicatul de presă.

Comunicat de presă

Așa cum am promis, astăzi am depus proiectul legislativ, cu procedură urgentată, prin care extindem numărul de locuri ale autoturismelor taxi de la 4+1 locuri până la 8+1 locuri inclusiv.

Camera Deputaților a adoptat ieri legea prin care se extinde numărul de locuri al autoturismelor cu care se efectuează transportul alternativ de persoane, în completarea mediului concurențial al serviciilor de taximetrie. Este nevoie de această reglementare și la activitatea de taximetrie pentru a ține in echilibru serviciile de transport persoane cu autoturisme.

De asemenea, mai asigurăm astfel o pârghie instituțiilor de control pentru depistarea și sancționarea transportatorilor ilegali de persoane, așa-numiții “pirați”. Scopul meu este ca, împreună cu colegii, să îmbunătățim legislația, în acord cu solicitările pasagerilor și pentru a ține pasul cu avansul tehnologic, tot mai vizibil și mai important, în fiecare domeniu de activitate.

Sursa aici