INFOTAXI: SEMNALATI-NE TOATE ABUZURILE DIN TAXIMETRIE

„Echipa InfoTaxi vă încurajează să ne aduceți la cunoștință toate abuzurile documentate și înregistrate pe piața taximetriei din București și nu numai, la fel cum ați făcut-o și până în prezent”, spun colegii de la Asociația InfoTaxi, după o întâlnire pe care au avut-o cu reprezentanții Corpului de Control Transporturi din cadrul Poliției Locale București.

Legea se va aplica întocmai, unitar și egal pentru toți. Taximetriștii, primiți de către șeful Poliției Locale, Daniel Rășică.

„Domnul Rășică, recent numit în funcția de director al instituției, a dat asigurări că va analiza problemele semnalate și că pe durata mandatului său legea se va aplica întocmai, unitar și egal pentru toți. În ciuda lipsei de personal invocate de către echipa Poliției Locale, pe toată durata celor peste 2 ore de discuții (numai un număr de 4 persoane cu atribuții pe transport taxi), opinăm că problemele semnalate/discutate nu se pot explica/rezolva astfel, aplicarea legii neputându-se face decât în mod egal și nediscriminatoriu pentru toți actorii din piață, indiferent de numărul de persoane din subordine”, mai spun colegii de la InfoTaxi despre discuțiile pe care le-au avut cu reprezentanții Poliției Locale București.

Subiectele discutate, problemele taximetriștilor. 

În cadrul întâlnirii, InfoTaxi a prezentat celor de la Poliția Locală situația transportatorilor în dreptul cărora autoritatea de autorizare nu a dispus prelungirea autorizațiilor taxi, transportul neautorizat organizat pe raza Municipiului București, sancționarea șoferilor de taxi și a aplicațiilor agregator (Star/Clever) în raport de sancțiunile aplicate dispeceratelor taxi, sancționarea tuturor gestionarilor de aplicații mobile atât de taxi cât și de ride-sharing în conformitate cu prevederile HCGMB 626/2017, cât și implicarea Asociației InfoTaxi în susținerea Poliției Locale în procesele intentate de către dispecerate ca urmare a sancționării acestora. InfoTaxi a pus în discuție și intenția Primăriei Capitalei de a colecta toate autorizațiile de transport și de taxi valabile punând în pericol operațiunea de schimbare a aparatelor de taxat.

„Vom monitoriza în continuare problemele de pe piața de taximetrie din București și modul în care Poliția Locală le va soluționa cu luarea în considerare a intereselor legitime ale clienților taxi, șoferilor taxi, transportatorilor autorizați și al tuturor celorlalți actori implicați”, mai spun reprezentanții Asociației InfoTaxi.

„Echipa InfoTaxi vă încurajează să ne aduceți la cunoștință toate abuzurile documentate și înregistrate pe piața taximetriei din București, și nu numai”, se mai arată în comunicatul InfoTaxi.

Pe cand o reatribuire a imputernicirilor acordate de PG?Reprezentanti ai Asociatiei InfoTaxi s-au intalnit ieri…

Publicată de InfoTaxi pe Miercuri, 25 Iulie 2018