ARR: DOCUMENTELE CARE EXPIRA ISI PASTREAZA VALABILITATEA

Documentele eliberate de către Autoritatea Rutieră Română – A.R.R. care expiră în perioada stării de urgență își mențin valabilitatea în această perioadă pe teritoriul României, informează instituția, printr-un comunicat.

Astfel că, „având în vedere prevederile art. 1 coroborat cu art. 14 din Decretul nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial al României nr.212 din data de 16.03.2020, vă comunicăm faptul că documentele eliberate de către Autoritatea Rutieră Română – A.R.R. care expiră în perioada stării de urgență își mențin valabilitatea în această perioadă pe teritoriul României”, se mai arată în comunicatul de presă.

Documentele care își mențin valabilitatea:

  • Licențele comunitare și copiile conforme ale acestora;              Certificatele de transport în cont propriu și copiile conforme ale acestora;
  • Licențele pentru activități conexe transportului rutier –  activități desfășurate de autogări și intermediere a operațiunilor de transport rutier; 
  • Autorizațiile de transportul alternativ / în regim de închiriere și copiile conforme ale acestora;
  • Autorizațiile pentru transportul rutier național contra cost și copiile conforme ale acestora;
  • Autorizațiile pentru școlile de conducători auto;
  • Atestatele/Certificatele profesionale.

Documentul a fost transmis pentru luare la cunostință și operatorilor de transport rutier, operatorilor economici deţinători de licență de autogară/intermediere, școlilor de conducători auto cât și personalului din domeniul transportului rutier în regim de taxi și în regim de închiriere.