PIRATI RUTIERI, DEPISTATI DE POLITISTI

În perioada 1 – 4 august 2019, în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, polițiștii au depistat 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, fiind dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de „pirați”.

Polițiștii au controlat 21.291 de autovehicule și 13 societăți comerciale, fiind constatate 123 de infracțiuni, din care 6 (șase) de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere și 37 alte feluri).

De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 la O.U.G. nr. 195/2002, 371 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 106 la O.U.G nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare.

În activități, alături de polițiști rutieri de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. La nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităților din domeniu continuă.

Și Poliția Locală București a anunțat propriul bilanț în urma controalelor de la sfârșitul săptămânii.

În wekend, 32 de taximetriști care refuzau curse sau negociau tariful au fost sancționați în Centrul Istoric al Capitalei, de agenții Poliției Locale a Municipiului București.

În decurs de numai câteva ore, în zonele Splaiul Independenței, Calea Victoriei, B-dul I.C. Brătianu/Splaiul Unirii și str. Șelari/str. Halelor, inspectorii Poliției Locale București au depistat și sancționat 32 de conducători auto ce efectuau transport de persoane în regim taxi cu încălcarea prevederilor legale. Pe lângă refuzul curselor și negocierea tarifelor, polițiștii locali au constatat și alte abateri precum perceperea altor sume de bani decât cele afișate pe aparatul de taxat, comportament și limbaj neadecvat la adresa clienților sau neeliberarea bonului fiscal.