TIMP DE ZECE ZILE ORICE TAXIMETRIST POATE SA-SI EXPRIME NEMULTUMIREA IN PIATA UNIRII

Probabil că ati observat si dumneavoastră, si aici vorbim despre cei care au ajuns în statia de taxi din fata magazinului Unirea, că pe trotuar s-a ridicat un cort. Si nu un cort oarecare. Diferenta o face bannerele si mesajele afisate pe lateralele acestuia.

„Opriti evaziunea fiscală din taximetrie” si „Obligati dispeceratele să intre în legalitate”, stă scris pe aceste bannere – de fapt lozinci strigate si reclamate de ani buni de către cei care cunosc starea actuală din taximetrie, mai ales în taximetria din Bucuresti.
Am fost si noi la locul cu pricina, pentru a vedea exact ce anume, cine sunt si mai ales de ce a fost ridicat acest cort chiar în centrul orasului si iată ce am aflat:
Este o actiune autorizată de Primăria Capitalei, care va dura timp de zece zile si este adresată tuturor taximetristilor indiferent sub ce formă îsi desfăsoară activitatea, si care se doreste a fi un semnal către autoritătile care, desi sesizate si informate despre starea actuală din taximetrie, nu întreprind măsurile necesare pentru combaterea evaziunii fiscale si a muncii la negru.
„ONG – urile, de fapt taximetristii care organizează această actiune are un singur obiectiv: fiecare dintre colegii nostri taximetristi, indiferent sub ce forma îsi desfăsoară activitatea: independent, cu autorizatie închiriată, la plan sau cei din Ilfov, poate să vina la acest cort unde găseste un caiet. Si în acest caiet poate să scrie, sub protectia anonimatului, orice îl nemultumeste în acest moment în desfăsurarea activitătii lui. Dar orice. Si repet – orice taximetrist, sub protectia anonimatului. Acest caiet va lua forma unui document, care va fi trimis autoritătilor – Parlament, Guvern, Inspectia Muncii, Consiliului Concurentei, Politiei Locale, Politiei Rutiere, Primăriei Municipiului Bucuresti si într-un final, în lipsa unor măsuri concrete destinate să pună ordine în taximetria din Bucuresti, acest document va merge si la organismele europene – Bruxelles si Strasbourg. Dar colegii pot să aduca si documente, reclamatii depuse si nesolutionate de către autorităti – orice” ne-a declarat unul dintre taximetristii prezenti la acest cort.

1406271216305414

1406271242972078

 

Spectaculos este si faptul că un coleg taximetrist care participă efectiv la această actiune, ne-a mai spus că: „In acest caiet pot să scrie si clientii – principalii beneficiari ai serviciilor de taxi”.
Asadar, stimati colegi taximetristi, treceti prin statia de taxi de la Unirea – spuneti si scrieti orice despre taximetrie. Colegii de acolo au pregătit câteva duzine de caiete si zeci de pixuri. Le-am văzut cu ochii nostri!

DSC_0123

DSC_0109

DSC_0110

DSC_0111

DSC_0112

DSC_0113

DSC_0114

DSC_0115