TAXIMETRISTII, JIHAD IMPOTRIVA UBER PE STRAZILE DIN TIMISOARA

Zeci de polițiști de la trupele speciale, ordine publică și rutieră au intervenit aseară în parcarea unui mall din Timișoara, într-un conflict între taximetriști și șoferi de la Uber, fiind sesizați în urma unui apel efectuat prin numărul de urgență 112. Politiștii s-au mobilizat rapid și mai multe persoane au fost reținute și conduse la sediul poliției pentru audieri, urmând ca în urma cercetărilor să fie întocmit un dosar penal în care politiștii vor stabili natura și împrejurările în care s-a produs evenimentul.

„În noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2018, polițiștii au fost sesizați prin 112 de către mai multe persoane cu privire la faptul că, în parcarea unui mall de pe raza municipiului Timișoara, mai multe persoane au fost agresate de către taximetriști. La fața locului s-a intervenit de urgență cu mai multe echipaje, cât și luptători din cadrul SAS, mai multe persoane fiind conduse la sediul poliției pentru audieri. Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice și efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului”, declară Ionuț Sîrbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Scene desprinse din filmele de acțiune, ne descrie evenimentul tion.ro aici.

Zeci de taximetriști din oraș au urmărit câțiva șoferi de la Uber, după ce aceștia din urmă ar fi agresat un coleg. Scandalul s-a soldat cu mai mulți răniți, dar și cu mașini avariate și a reizbucnit, spun martorii, în zona Pasajului Jiul, acolo unde cei de la Uber ar fi încercat să se răzbune.

Totul, spun taximetriștii, ar fi pornit după ce cinci șoferi de la Uber ar fi agresat un coleg în zona parcării Iulius Mall. Cel agresat a anunțat prin stație cele întâmplate și a cerut ajutorul colegilor. Zeci de șoferi de taxi, aflați pe stradă la momentul solicitării, au plecat în viteză spre locul indicat și au reușit să îi prindă pe trei dintre presupușii agresori.

Doi dintre cei prinși inițial și care au scăpat de furia taximetriștilor au fost urmăriți prin oraș, prinși și bătuți măr. Știrea a ajuns și la urechile polițiștilor, iar forțele de ordine au fost trimise în zona parcării Iulius Mall. Mascații de la IPJ Timiș, jandarmii de la Gruparea Mobilă, dar și mai multe echipaje de la secțiile de poliție din oraș s-au deplasat la fața locului pentru a calma spiritele.

Până la ora redactării acestei știri cel puțin 12 persoane au fost duse la audieri la sediul Secției 4 Poliție din Timișoara, iar oamenii legii caută în continuare persoane implicate în incident pentru a le duce la audieri.

Pseudotaximetriștii, răzbunători.

La scurt timp după ce primii suspecți au fost duși la secție, un alt incident s-a produs în zona Pasajului Jiul. Acolo, susțin surse din cadrul anchetei, un taximetrist a fost atacat de câțiva șoferi de la Uber și, din nou, forțele de ordine au fost nevoite să intervină pentru ca lucrurile să nu degenereze.

Taximetristii, grămada în miez de noapte peste primarul Robu.

Reprezentanții IPJ Timiș anunță că vor deschide un dosar penal pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și posibil pentru încăierare. În funcție de starea răniților și de gravitatea faptelor, încadrarea juridică poate fi schimbată.

ANTI UBER TIMISOARA!!! Luptăm pentru Legalitate!!! #TAXITM ™️™️™️???

Publicată de Lazăr Darius pe 27 Ianuarie 2018

 
Taximetriștii s-au organizat pentru a merge, sub escorta polițiștilor, în zona Soarelui, la primarul Nicolae Robu. Forțe de ordine suplimentare au fost trimise pentru a apăra domiciliul primarului.

Vestea a ajuns și la urechile polițiștilor care au dispus forțe suplimentare în cartierul timișorean pentru a-l proteja pe primar. Măsura nu i-a intimidat pe taximetriști, care, la ora redactării acestei știri, circulă în număr mare pe Bulevardul Sudului și claxonează încontinuu. Reprezentanții IPJ Timiș l-au pus pe Nicolae Robu la curent cu cele întâmplate, primarul fiind trezit din somn de aceștia, mai scrie sursa menționată.