TAXIMETRISTII DIN IASI, LA CAMASA SI CRAVATA

Daca intentia va fi pusa pe ordinea de zi, si taximetristii vor trebui sa poarte uniforma.

Aflat in dezbatere publica pana pe 15 ianuarie, proiectul descrie cum va trebui sa arate noile uniforme ale soferilor RATP din Iasi, atat pentru barbati cat si pentru femei.

„In scurt timp vă voi face o propunere similară și pentru șoferii de Taxi”spune primarul Mihai Chirica.

Taximetristii au primit cu retinere aceasta propunere a primariei si spun ca este „o noua afacere”, pe care edilul-sef incearca sa o arunce in spatele taximetristilor din Iasi, avand in vedere ca o asemenea uniforma poate costa in jur de 500-600 de lei.

177928-1

„Va trebui sa cumparam minim doua tinute pentru fiecare sezon. De unde bani pentru asa ceva? Din banii cui o sa le cumparam? Si asa trebuie sa tragem tare sa facem banii patronului si sa mai plecam si noi acasa cu ceva la familii”, spun taximetristii.

De altfel, ei se tem ca prin aceasta noua reglementare primaria va conditiona si eliberarea autorizatiilor de taxi pentru taximetristii independenti, iar Politia Locala va putea amenda foarte usor orice sofer de taxi daca acesta nu va purta acesta uniforma.

iarna-ok

„Intotdeauna trebuie sa se gaseasca cate unul care sa ii bubuie mintea la asa ceva. Problema este ca asemenea propuneri le dau idei si altora. Nu am fi deloc surprinsi daca si alte orase care au la primarie asemenea ganditori vor urma exemplul celor din Iasi si vor veni cu asemenea reglementari. Asta ne mai lipsea, ca in rest avem de toate”, spun si taximetristii din Bucuresti.