TARIFELE DIN CLUJ, DIMINUATE. PROPUNEREA UNUI CONSILIER LOCAL PNL

A intrat si asta in campania electorala si a inceput cu taximetria

Daca unii aspiranti la castigarea unui post caldut in administratia centrala sau locala se gandesc cum sa-si castige electoratul prin promisiuni sau manevre politice de ultim moment, altii vin cu propuneri de modificari legislative in speranta ca asa vor atrage atentia si voturile alegatorilor.

Vrea scaderea preturilor la taxi

“Subsemnatul Ioan Bîldea, consilier local, vă rog să analizați propunerea de diminuare a tarifului maximal de distanță pe timp de zi, practicat de către operatorii serviciului de transport în regim de taxi pe raza municipiului Cluj-Napoca, având în vedere scăderea importantă a prețului carburanților auto în ultimul an.”, suna propunerea alesului PNL.

„Având în vedere acest fapt și urmărind evoluția prețului combustibililor în ultimul an, în sensul în care se constată o scădere semnificativă a acestora, cred că trebuie analizată posibilitatea reducerii tarifului maximal pe timp de zi practicat pe raza municipiului Cluj-Napoca.”, arata consilierul local in cererea adresata Comisiei pentru Preturi si Tarife din primaria Cluj.

Taximetristii sunt de alta parere.

„Toate preturile si serviciile din piata au in componenta lor costurile carburantilor. De ce Bildea nu cere scaderea preturilor la toate serviciile care se presteaza pe raza Clujului?”.

„A intrat si asta in campania electorala si a inceput cu taximetria, uitand ca si noi votam la alegerile locale. E razboi politic intre ei da-i dracu”. Unii care vor sa candideze ne sprijina sa ne imbunatatim munca si serviciile pe care noi le prestam, in timp ce altii vor sa ne intoarcem la Dacia 1300.”, spun taximetristii.

“Nu stiu, am propus o analiza, pornind de la argumentul cresterii din 2013, pretul combustibilului. Trebuie analizat, dupa parerea mea. In momentul in care s-a discutat majorarea, acesta a fost argumentul invocat. Principalul argument. Desigur se pot invoca acum alte cresteri, dar discutia cred ca e cinstit sa aiba loc.”, argumenteaza consilierul PNL.

In ultimul an, din Consiliul Local Cluj vocea lui Ioan Bildea se aude constant: pune intrebari, cere lamuriri sau explicatii pentru problemele din municipiu: implementarea unui sistem informatic pentru gestionarea parcărilor, curatarea Lacului Chios din Parcul Central, interzicerea in zona Cluj Arena a traficului auto in week-end, amenajarea unui stand de taxi in aeroportul Cluj, introducerea transportului public pe timp de noapte sau de amplasare a unor automate cu pungi pentru excrementele câinilor.

Se pare insa ca activitatea sa intensa si mediatizata i-a deranjat pe colegii sai de partid, care, spun sursele Ziar de Cluj, il considera “mult prea interesat de propria imagine”.

Asa se face ca, la inceputul anului 2015, Bildea a fost convocat în fata Biroului Politic al PNL Cluj pentru a fi sanctionat. “Executarea” sa a fost insa oprita inainte sa aiba loc “procesul” care l-a gasit de mult vinovat de „incălcări repetate ale Statutului, Codului Etic şi ale deciziilor forurilor statutare de conducere ale PNL”.