TARIFELE RCA, ALARMA DE GRADUL ZERO

Ministrul de Finanțe Viorel Ștefan și ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, le-au dat asigurări transportatorilor, în cadrul unei întâlniri la Palatul Victoria, că parlamentarii puterii vor întocmi până săptămâna viitoare, raportul la legea privind asigurarea de răspundere civilă auto și îl vor vota până la expirarea ordonanței în vigoare.

”Tariful de referință rămâne în apanajul ASF, așa cum am cerut încă de anul trecut”, a declarat Augustin Hagiu, președintele Federației Operatorilor de Transport din România (FORT).

Citește și:

UNTRR – COMUNICAT DE PRESA RCA

Legea privin RCA ar putea fi votată marți, pe 16 mai, iar apoi ar trebui promulgată de președinte pe 18 mai. Cei doi miniștri le-au spus transportatorilor că au luat legătura cu Administrația Prezidențială în vederea promulgării mai rapide a noii legi, și că nu se intenționează modificarea tarifelor RCA prin ordonanță de urgență. Proiectul de lege s-a aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, însă în lipsa unui raport final al comisiei de specialitate, a fost amânat de mai multe ori pentru votul final.