CONECTAREA CASELOR DE MARCAT LA ANAF AR CRESTE INCASARILE

Fiscul pierde bani din cauza amânării repetate a conectării caselor electronice de marcat la sistemul informatic propriu. Este un mecansim unic în România, iar discuţiile sunt destul de complicate, a explicat noul şef al ANAF. Vecinii bulgari se descurcă însă mult mai bine. Ei aplică sistemul de cinci ani.

„Discuţiile sunt laborioase”, a declarat pentru TVR, noul sef al ANAF

Amânări costisitoare pentru buget. Conectarea caselor de marcat la sistemul ANAF, decisă în 2014, ar urma să reducă evaziunea fiscală. Cu o condiţie: să fie pusă în practică. Până acum, termenele au fost amânate de trei ori. Iar noul şef al ANAF recunoaşte că discuţiile sunt laborioase.

Citește și:

PROPUNERE: APARATELE DE TAXAT IN TAXIMETRIE NU SE VOR SCHIMBA

Fiscul ar câştiga însă mai mult din TVA şi ar urmări mai uşor tranzacţiile.

În Bulgaria, sistemul funcţionează din 2012. Poate aşa se explică şi de ce stă mai bine decât România la colectarea taxelor.

Şeful ANAF a avertizat luna trecută că lipsa investiţiilor în sistemul informatic ar putea duce la blocarea activităţii instituţiei. Tot din cauza bugetului mic, sporurile salariale ale inspectorilor antifraudă s-au redus. Cu toate acestea, Fiscul trebuie să crească încasările din 15 aprilie.