BUZAU: SE DUBLEAZA AUTORIZATIILE DE TAXI

Primăria din Buzău intenționează să dubleze numărul de autorizații taxi dedicate autoturismelor electrice și/sau hibrid.

„În ultima perioadă, la sediul municipiului Buzău s-au prezentat operatori care şi-au manifestat disponibilitatea introducerii în taximetrie a unor autoturisme nepoluante cu motor electric sau hibrid. Pentru promovarea unui transport civilizat şi mai puţin poluant propun alocarea unui număr de încă zece autorizaţii taxi, față de cele zece deja existente, destinate în mod exclusiv pentru autovehicule hibride sau electrice, fără a se afecta numărul total de autorizaţii taxi aprobate”, se arată în proiectul propus de către primarul Buzăului, Constantin Toma.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere cu completările şi modificările ulterioare, autoritățile administrațiilor publice locale, prin hotărâri ale consiliilor respective, stabilesc numărul autorizațiilor taxi necesar pentru executarea transportului în regim de taxi după criterii privind gradul de poluare, cererea și oferta permanentă, promovarea tipurilor de transport mai puțin poluante, cât și a faptului că numărul autorizaţiilor taxi persoane se aprobă de către consiliul local, se stabilește și numărul maxim de autorizaţii taxi la 462, corespunzător normei maxime de 4 autorizaţii la 1.000 de locuitori”, se mai arată în hotărârea de consiliu local din Buzău.

Sursa aici