ARR A ELIBERAT 10.000 DE COPII CONFORME LA NIVEL NATIONAL

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a transmis că a eliberat la nivel naţional, 1816 de autorizaţii de transport si 9.110 de copii conforme pentru firmele şi şoferii care operează prin platforme de transport alternativ. Totodată, numărul de seturi de 2 ecusoane este de 17.643

„Autoritatea Rutieră Română a înființat o celulă de lucru în vederea prelucrării dosarelor depuse de către operatorii de transport alternativ şi eliberarea documentelor, astfel încât să fie respectat termenul de 15 zile lucrătoare pentru eliberarea documentelor şi chiar eliberarea acestora să se realizeze sub 10 zile lucrătoare”, a transmis ARR la solicitarea News.ro.

ARR a explicat că, printr-o cerere de eliberare a autorizaţiei de transport alternativ se poate solicita o singură autorizaţie, iar printr-o cerere de eliberare a copiei conforme se pot solicita mai multe copii conforme în funcţie de parcul de autoturisme al operatorului de transport alternativ.

01 februarie este termenul limită în care șoferii de transport alternativ își mai pot desfășura activitatea fără documentele necesare.