PRIMARIA CAPITALEI: TRANZACTIONAREA LICENTELOR DE TAXI ESTE ILEGALA

Comunicat de Presă

În legătură cu anunțurile apărute pe site-urile de profil, conform cărora diverse persoane oferă spre vânzare licențe de taxi, Biroul de Presă al Municipalității este împuternicit să facă următoarele precizări:

Primăria Municipiului București condamna ferm orice abatere de la litera legii și va lua măsuri drastice în cazul în care se va constata că există persoane care vând sau transfera, în mod ilegal, licențe de taxi.

Primăria Municipiului București atrage atenția deținătorilor site-urilor de vânzări ca tranzacționarea licențelor de taxi este ilegală și se sancționează conform legii. O persoană fizică autorizată NU poate înstrăina autorizația, în caz contrar aceasta fiind anulată conform legii.

Astfel, conform legii 38/ 2003 se interzice titularilor contractelor de atribuire a gestiunii delegate a serviciilor de transport în regim de taxi sau a serviciilor de transport în regim de închiriere să încheie cu terți contracte de subdelegarea serviciului de transport respectiv.

De la începutul acestui an, reprezentanții Direcției de Control din cadrul Poliției Locale a Municipiului București, în colaborare cu reprezentanții Poliției Rutiere, desfășoară ample acțiuni de control care vizează legalitatea desfășurării activității de taxi în București, precum și respectarea regulamentului în vigoare.

Precizăm că autorizațiile taxi se eliberează numai în urma unei proceduri de atribuire organizată conform prevederilor Legii nr.38/ 2003 și HCGMB nr.178/ 2008. Ultima procedură de atribuire s-a desfășurat în perioada 2008-2009.

Conform legii, în București pot fi autorizate 4 taxiuri la 1.000 de locuitori. În anul 2009, prin HCGMB 259/ 2009, au fost aprobate un număr de 10.269 autorizații de taxi pentru București. Serviciul pentru Relația cu Mass-Media.

Citiți întreg comunicatul de presă aici