PRIMARIA CAPITALEI: PROIECTUL DE REGULAMENT PENTRU TAXIMETRIE SE AMANA

Primarul General a decis amânarea dezbaterilor pe noul Regulament Cadru privind serviciile de transport în regim de taxi, până la modificarea legislației de specialitate, astfel încât forma finală a acestuia să fie în deplină concordanță cu actul normativ aflat deocamdată în lucru.

„La nivelul Ministerului Transporturilor s-a constituit un grup de lucru format din specialiști ai ministerului, precum și experți din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și din cadrul Municipalității, care lucrează deja la modificarea Legii nr. 38/2003 – Legea taximetriei. Ca urmare, Primarul General al Municipiului București a decis amânarea dezbaterilor pe acest proiect, până la modificarea legislației de specialitate, astfel încât forma finală a acestuia să fie în deplină concordanță cu actul normativ aflat deocamdata în lucru”.

Primarul General Gabriela Firea: „Militez pentru o lege și un regulament conform normelor europene în ceea ce privește serviciile de taximetrie din Capitală, care să îl favorizeze exclusiv pe cetățean și nicidecum grupurile de interese aflate de o parte sau de alta a baricadei. Le sugerez celor care plătesc bani grei în campanii de defăimare a Primarului General și a Primăriei Capitalei să-i folosească în mod constructiv pentru cauze nobile. Nu mă las intimidată de astfel de campanii și am toleranță zero la șantaj. Voi dovedi în continuare că rezist oricărei forme de presiune, pentru că dezideratul meu este binele bucureștenilor. Ne dorim cu toții ca Bucureștiul să fie comparabil cu orice capitală europeană, dar constat că unii uită că acest lucru se poate rezolva doar cu respectarea legii”.

„Imediat ce actul legislativ va fi aprobat, Municipalitatea va elabora o nouă propunere de hotărâre. Proiectul va fi supus atât dezbaterii publice, cât și votului consilierilor generali, astfel încât bucureștenii să beneficieze de servicii publice moderne, sigure și la standarde europene”, se mai arată în comunicatul de presă al Primăriei Municipiului București.

In legatura cu "proiectul de hotarare privind aprobarea Regulamentului – cadru, a Caietului de sarcini si a contractului…

Publicată de Primăria Municipiului Bucureşti pe 26 Martie 2018