TAXIMETRIST INDEPENDENT: NE-AU DISTRUS CA BREASLA, PRIN NEPASAREA LOR

Un nou site în on-line dedicat Taximetriștilor Independenți.

Ne bucurăm atunci când, din ce în ce mai mulți colegi încearcă să aducă plusvaloare sub orice formă acestei meserii. De aceasta dată, plusvaloarea vine dinspre taximetriștii independenți, care și-au înființat propriul site și grup pe Facebook. Un concept care încearcă să uneasca taximetriștii PFA într-o organizație pentru găsirea unor soluții la problemele pe care aceștia le au în relația cu autoritățile și nu numai. Realizat deocamdată prin eforturile unui singur taximetrist independent, se dorește ca prin acest site, taximetriștii independenți care sunt Persoane Fizice Autorizate să înființeze o asociație reprezentativă.

Dacă ești taximetrist independent din București, alătură-te grupului. Dacă nu, nu e grupul tău aici… Doar pentru a fi sigur de acest lucru, trimiteți numele și o dovadă (poză cu autorizația de transport, etc), pe adresa de mail”, se arată în descrierea din site.

Iată ce mai spune colegul nostru:

„Fac de atatia ani taximetrie in Bucuresti ca persoana fizica autorizata, dar asa rau ca in ultima perioada nu mi-a fost niciodata. Si nu mai pot cand vad cata bataie de joc, nepasare, indolenta, nedreptate din partea autoritatilor, a clientilor, a presei etc, dar a autoritatilor in mod special. Si cand spun autoritati spun Politia Rutiera, Politia Locala, ANAF, Ministerul Transporturilor si altele, dar in special Primaria Capitalei, care nu misca un deget ca sa faca ce? Sa aplice legile actuale, asa bune, rele cum sunt ele. Ne-au distrus ca breasla, prin nepasarea lor intentionata sau nu, majoritatea dintre noi abia isi duc traiul de pe o zi pe alta, plini de datorii, fara bani, tristi, obositi, pesimisti fara zambet, asa sunt taximetristii de azi. Sunt obligati sa plateasca taxe enorme catre aceste autoritati indiferente, amenzi peste amenzi nejustificate, date de niste politisti locali care nu ar trebui sa fie politisti, orice altceva dar nu politisti, sunt supercontrolati (evident ca tot noi cei legali sa zic asa), lucram zece, douasprezece ore si mai mult, in timp ce taxiuri pirat, taxiuri de ilfov, uber, taxify, blackcab, mai stiu eu cine ca sunt prea multi, isi fac efectiv de cap si prospera in Bucuresti, furandu-ne efectiv, fara ca nimeni dar nimeni sa le faca ceva. Articole de presa rauvoitoare, orice masina galbena care face o prostie este catalogata drept taxi, orice pirat care „face preturi” este catalogat taximetrist, reavointa evidenta la adresa unei bresle. O politica de denigrare continua a taximetriei in general, a taximetristilor de Bucuresti in special. Ce poti sa faci? Ce putem sa facem, noi taximetristii independenti din Bucuresti? Ce putem face, unde sa ne plangem ca sa ne fie respectate drepturile? Individual, nicaieri. Nu poti face nimic singur. Pentru ca te expui pe tine si familia ta unor repercursiuni din partea acesor AUTORITATI. Au patit-o multi colegi.

O Asociatie a Taximetristilor Independenti din Bucuresti, da. Asa cum firmele au acel hulit de noi COTAR, tot asa si independentii ar trebui sa aiba asociatia lor. O asociatie in care sa fim toti inscrisi, da, ar putea sa faca multe lucruri. Sunt cateva constituite in Bucuresti, dar sunt fara vlaga, prea mici, prea nereprezentative. Ar trebui o asociatie puternica in care sa ne strangem toti. Inclusiv cele constituite. E greu de facut acest lucru. Sunt multi taximetristi indolenti. Nu le pasa de lucrurile astea. Nu-i intereseaza pur si simplu. Nu au constiinta. Sunt si multe orgolii. Sunt o gramada de grupuri pe internet, si eu sunt in aceste grupuri, comentam, chibitam, ne injuram unii pe altii, certuri, dar nu ajungem nicaieri, nu se intampla nimic, nu se organizeaza nimic, de nimeni… DAR NU ESTE IMPOSIBIL DE REALIZAT……cred! Asadar am facut situl asta, unde o sa incerc sa postez chestii. Am creat si un grup pe facebook: TAXI INDEPENDENT BUCURESTI. Singur nu am nici o putere. O sa incerc sa le fac publice si cat mai vizibile. O sa merg pe strada printre voi si o sa va rog sa va inscrieti in grup si sa subscrieti pe site. Printre noi este un lider, internetul poate fi de ajutor sa ne organizam. E gratis. Asta pot sa fac EU acum si asta fac. Inscrieti-va pe grup. Subscrieti pe situl asta.
Ce sa mai zic? Atat: Speranta moare ultima”.

Sursa și site-ul le găsiți aici.