DE ZIUA VOASTRA NATIONALA, VA FACEM UN CADOU

De ziua noastră națională, vă facem un cadou. Un cadou făcut nouă, tuturor românilor, de către cei de la emisiunea „În premieră”. De 1 Decembrie.

Într-o țară normală, povestea aceasta ar fi fost despre niște oameni talentați care au făcut o orchestră și au plecat să cucerească lumea cu muzica lor. În țara noastră însă, acești oameni au făcut o orchestră, iar pe banii lor, împrumutați de la bănci, au plecat în lume să reprezinte România.

Datorită lor, Enescu a răsunat pe cele mai mari scene ale Americii Latine, iar imnul României s-a înălțat peste Munții Anzi.

Au reușit să realizeze cel mai impresionant turneu făcut până acum de o orchestră simfonică românească în America Latină, un continent care trăiește prin muzică și nu ajungi pentru că îți dorești acest lucru, ci doar dacă ești chemat, iar dacă ești chemat știi că ești deja în vârf.

Mulțumim Carmen Avram și Antena 3, mulțumim Orchestrei Simfonice București. Că existați, că existăm și că suntem. Români verzi, cu bune și cu rele. Pentru că toate aceste povești, sunt despre noi, românii.

Dincolo de subiect, materialul este o capodoperă jurnalistică, în care montajul, textul și nu în ultimul rând personajele, arată lumii că România mai are încă o șansă, chiar și așa. La mulți ani Române!

La mulți ani, Românie!

Distribuie articolul prin: