DE 1 DECEMBRIE, FITI DREPTI SI CORECTI !

Sărbătorim 1 Decembrie. Cu mici, fasole cu ciolan, parade, vacanțe sau vizite la shopping.

Se spune că niciodată în istorie, românul nu a fost mai nemulțumit decât acum. Sute de mii de oameni în stradă, proteste aproape zilnic și o ură împotriva autorității pe care puțini cetățeni o au împotriva propriilor aleși.

O ură neînțeleasă, care nu ar fi avut corespondență în istoria recentă a României. O istorie în care, cu două generații în urmă, românii simțeau altfel, trăiau altfel și iubeau altfel. Își iubeau țara și pământul, iubeau locurile natale și oamenii într-o dedicată stare de bine, pentru care erau capabili să își jertfească chiar și viața. Pentru mine, pentru tine, pentru noi și pentru ei. Pentru urmașii lor, crezând în idealuri, în continuitate, și într-o Românie așa cum numai ea, România, putea să fie.

Și este România. Mai dezbinată ca oricând, mai urâtă ca niciodată de unii, și mai bârfită ca nicăieri de alții. Adică români contra români.

Este și românul. Ca niciodată mai ghiftuit, mai nemulțumit și mai îndârjit pe propria stare. Conduce Mercedes, aruncă tone de mâncare, are plasmă cât peretele și telefon de ultimă generație, ca într-o sfidare a celor care, în urmă cu doar două generații, mureau pentru România și pentru români. Pentru viitorii români care acum își urăsc autoritatea, care sărbătoresc 1 Decembrie cu mici, fasole cu ciolan, parade, vacanțe sau shopping.

Fiți drepți și corecti, și după ce citiți poezia soldatului care a murit pentru România, sărbătoriți. Sărbătoriți 1 Decembrie cu respect și evlavie, pentru cei care au murit atunci, pentru cei care și-au sacrificat viața și tinerețea pentru ca noi să fim și să existăm. Să nu mai fim români contra români.

Fiți drepți și corecți, și chemați la praznic eroii noștri! Dumnezeu să-i ierte!

Distribuie prin: