PREMIERUL GRINDEANU: NU VOM PROMOVA OUG PENTRU COTAR


Sorin Grindeanu spune că nemulţumirile taximetriştilor nu vor fi rezolvate prin ordonanţă de urgenţă!

Sorin Grindeanu spune că nemulţumirile taximetriştilor nu vor fi rezolvate prin ordonanţă de urgenţă

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi, că Guvernul nu va da o Ordonanţă de Urgenţă pentru a rezolva nemulţumirile taximetriştilor, soluţiile urmând a fi adoptate, în urma unor dezbateri, prin proiect de lege.

„Am văzut că ieri, ministrul pentru Dialog Social s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor, a asociaţiei respective. Vreau să subliniez – nu Guvernul rezolvă chestiunile care ţin de autorizaţii, de Ilfov sau de Bucureşti. Nu este o chestiune care să ţină de partea guvernamentală, în schimb înţeleg nemulţumirile legate de anumite reglementări din lege. Vreau să vă spun că eu cred că dezbaterea publică e cea mai bună”, a spus premierul.

FB_IMG_1493309214801

El a precizat că Ministerul Transporturilor a trimis o propunere spre avizare către celelalte ministere.

Eu le-am cerut, după ce am văzut minuta-cadru semnată de ministrul Petrea, să se facă dezbatere şi – în niciun caz – nu dăm ordonanţă. Facem un proiect de lege. Sunt absolut deschis pentru propunerile care vin din fiecare parte. Trebuie reglementate anumite lucruri, dar neîncălcând drepturile altora. Deci dezbatere, nu Ordonanţă de Urgenţă”, a precizat premierul.