GUVERNUL A LEGIFERAT „TARIFUL NORMAL” LA OTOPENI. COMUNICAT DE PRESA

Comunicat de presă Guvern

„Noi reglementări pentru activitatea de taximetrie – 27 Aprilie
Guvernul a modificat Legea Taximetriei (Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare) în sensul eliminării restricției privind volumul spațiului destinat pentru transportul bagajelor (portbagajul) în cazul taxiurilor care au acces în locurile de așteptare ale aeroporturilor. Măsura are scopul să elimine blocajele existente în activitatea de transport în regim de taxi de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Astfel, potrivit noilor reglementări, în locurile de așteptare ale aeroporturilor din raza teritorială a municipiului București și a județului Ilfov au acces taxiurile care dețin autorizații emise de autoritățile de autorizare din aceste unități administrativ-teritoriale. Amintim faptul că legislația acum în vigoare stipulează că în locurile de așteptare special amenajate de aeroporturi “au acces numai taxiurile care dețin autorizații taxi emise de autoritățile de autorizare din municipiul București și județul Ilfov și au volumul spațiului destinat pentru transportul bagajelor de cel puțin 500 de litri“.

Eliminarea restricției privind volumul spațiului destinat pentru transportul bagajelor în cazul taxiurilor care au acces în locurile de așteptare ale aeroporturilor s-a decis printr-o Ordonanță de Urgență adoptată astăzi de Guvern, act normativ care modifică Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare.

Menționăm, de asemenea, că după evenimentele din luna martie 2016 care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, pentru îmbunătățirea măsurilor de securitate și după consultări cu autoritățile cu atribuții în domeniu, a reieșit necesitarea implementării unui pachet de măsuri suplimentare pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Una dintre aceste măsuri se referă la emiterea unor permise de acces în zona de preluare a pasagerilor de la aeroport pentru taximetriști și autoturismele utilizate de aceștia în activitatea de taxi.”

 

o_27395d01a89f6f8e_001o_27395d01a89f6f8e_002o_27395d01a89f6f8e_003

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL PRIN: