Un mesaj primit pe adresa site-ului nostru, ne dezvaluie care sunt intentiile UBER in urmatoarea perioada de timp: va impune tuturor partenerilor si colaboratorilor sa isi obtina licenta de transport! Termenul este, asa cum puteti vedea in imagini, primavara-vara!
Mesajul arata si procedurile prin care fiecare partener trebuie sa treaca pentru a obtine aceasta licenta de transport, cat si faptul ca se ofera suport tehnic si juridic din partea Uber, care va „mijloci” un contract operational de leasing pentru achizitia unui autoturism, pe care pot lucra pana la trei soferi zilnic, in mod legal.
Curios si spectaculos este faptul ca, desi partenerii Uber intentioneaza sa obtina aceste autorizatii de transport, Primaria Capitalei nu are aprobat Regulamentul Cadru pentru transportul in regim de inchiriere cu sofer, care sta in dezbatere publica de mai bine de 8 (opt) ani, si nu da dreptul partenerilor Uber sa opereze fara copie conforma, chiar daca sunt detinatorii unei autorizatii de transport. De adaugat ca obtinerea unei autorizatii de transport in regim de inchiriere cu sofer, cat si copiile conforme eliberate de alta localitate de autorizare nu le va da dreptul sa opereze legal pe raza administrativ-teritoriala a Municipiului Bucuresti, in interpretarea juridica a actului normativ, partenerul firma – numai SRL, (sunt excluse de la delegare de gestiune PFA, II, IF), trebuie sa aiba sediul social numai pe raza administrativ-teritoriala a Municipiului Bucuresti.
Nu stim cu exactitate daca o asemenea impunere va fi o regula generala si in celelalte localitati din Romania unde Uber opereaza in acest moment, insa este cunoscut faptul ca, pe acelasi model de business, aplicatia s-a legalizat in multe tari din Europa, oferind in continuare serviciile catre cetateni si parteneri.
Despre conditiile impuse de Regulamentul Cadru in regim de rent a car si pe care Uber se pare ca incearca sa le implementeze in organizarea juridica a partenerilor, puteti citi aici. Proiectul este unul care poate suferi modificari din partea Comisiei de specialitate al Primariei Capitalei sau in cadrul dezbaterilor publice care vor urma, insa principiile se regasesc in totalitate si au corespondenta in Legea 38/2003, care reglementeaza transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.
Proiect de Regulament in regim de inchiriere: