BOMBA: SE MODIFICA LEGEA TAXIMETRIEI

Guvernul modifică Legea Taximetriei și va scoate din legislație cuvântul „repetat”, care nu permitea o sancțiune șoferilor care efectuau transport de persoane fără autorizație decât după ce se demonstra caracterul repetat ai faptei.

În proiectul de OUG, dispare din articolul respectiv sintagma ”în mod repetat”, astfel că autorităţile ar putea aplica sancţiunea imediat, fără a mai fi nevoite să demonstreze caracterul repetat al faptei.

FB_IMG_1493309214801Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, nu prevede o sancțiune clară pentru cei care desfășoară activitate de transport în regim de taxi fără autorizaţie taxi valabilă, aspect care crează posibilitatea derulării unor activități de transport ilicit. Astfel, s-a constatat dificultatea aplicării de către organele de control a uneia din sancțiunile prevăzute de Legea nr.38/2003, ca urmare a imposibilității demonstrării caracterului repetat al faptei prin care se efectuează transport fără a se deține autorizație taxi valabilă. Prin urmare, această situația existentă crează premisele desfășurării activităților de transport neautorizat, fără posibilitatea combaterii prin aplicarea sancțiunii corespunzătoare.

Citește și:

COTAR, SCRISOARE DESCHISA CATRE PRIM-MINISTRUL GRINDEANU

Prin modificarea propusă se determină claritatea sancțiunii prevăzute în textul Legii nr.38/2003, astfel încât se crează posibilitatea sancționării respectiv a combaterii activităților ilicite de transport fără a se deține autorizație taxi valabilă.

Aplicarea sancțiunii se va putea face direct de către organele de control, fără a mai exista obligativitatea constatării în prealabil a caracterului repetat al faptei.

 

Nota_de_fundamentare_OuG_taxi_-_cu_obs_MAI_-_08_05_000Nota_de_fundamentare_OuG_taxi_-_cu_obs_MAI_-_08_05_004