A.D.T.I. acuza: In baza raspunsului primit de la ANRSC, A.D.T.I. a solicitat, conform legii, marirea tarifului/km. Smecherii s-au opus!

Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei, este serviciul autorizat de catre A.N.R.S.C. potrivit Ordinului Președintelui nr. 245/03.12.2007  și Autorizației nr. 0002/03.12.2007, ca autoritate de autorizare,  pentru exercitarea  atribuțiilor legale  in domeniul serviciilor  de transport  public local.

Față de cele precizate,  menționăm  că serviciul  D.T.D.S.C., din cadrul primăriei Municipiului București,  are competența să analizeze  cererile primite de la transportatorii autorizati sau de la asociatiile profesionale reprezentative și în baza acestora să propună spre aprobare, prin hotărâri ale Consiliului  General al Municipiului București,  stabilirea, modificarea și ajustarea tarifelor pentru prestarea  serviciilor de transport public local de persoane în regim de taxi”

http://www.adti.ro/?p=436

Iata documentul:

ASOCIATIA-PTR-DREPTURILE-TAXIMETRISTILOR-1

Paradoxul este că, desi aceste demersuri si adrese au fost facute cu mult timp în urma, o hotărâre în acest sens, fie a Consiliului Local al PMB, fie o noua întelegere între dispecerate (de altfel ilegala) de majorare a tarifului recunoscută unanim de toti factorii de decizie ca necesară, înca nu a fost si nici nu se contureaza a fi luată. Ceea ce, credem noi, că aceasta situatie convine unora direct interesati ca aceasta stare de lucruri să continue.

Desi Primaria ar avea mecanismele necesare în luarea unei decizii în acest sens, se cunoaste faptul că aceasta nu are dreptul să stabilească tariful minimal ci numai pe cel maximal. Adresa ANRSC-ului către ADTI este ambiguă si datorită acestui „amănunt”. Iar nereglementarea celor de pe Ilfov, fată de care PMB nu are putere de decizie, va orienta clientul spre cei care „rămân pe loc”.

Adresa trimisă celor de la dispeceratele bucurestene de către PMB de verificare a fiselor de fundamentare este cel putin curioasă, deoarece în dosarul fiecărui transportator aflat la Directia Transporturi din PMB, există această fisă cu elemente pe cheltuieli din care reiese tariful/km al fiecaruia dintre transportatori, actualizată sau nu în ultimul an.

 

Adresa PMB catre dispecerate  pg.1 Adresa PMB catre dispecerate pg.2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercul vicios continuă…