Taxiurile chemate la aeroportul Otopeni vor avea acces pe esplanada de la sosiri.

Taxiurile la comandă vor putea prelua pasagerii de pe esplanada de la etajul 1 a Terminalului Sosiri, în timp ce taxiurile aflate în așteptare vor prelua clienții de pe esplanada de la parter a Terminalului Sosiri, măsura urmând să fie pusă în aplicare în cel mult 20 de zile„, a declarat marți, într-o conferință de presă, Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, transmite agenția de știri Agerpres.                                                        

Ei și?

Pe noi ca taximetriști cu ce ne avantajează această măsură , dealtfel corectă si mult asteptată?

De fapt, autoritătile continuă golănia si întelegem că nu asta este problema noastră si a clientilor, ci nereglementarea tarifului extraurban. Prin această măsura, autoritătile îi dezavantajează și pe cei care îsi castigă legal existenta în interiorul aeroportului si care refuză să se vândă si să presteze un serviciu pe doi bani, fiind avantajati de faptul că nu au tarif impus de către dispecerate.

Eliminarea tarifului extraurban a dus la blamarea celor care executa legal taximetrie la aeroport, prin faptul că cei de la firmele cu dispecerat, obligati fiind sa elimine tariful extraurban, mergeau la aeroport cu tariful de oras, iar diferentele între tarifele practicate între cei de la aeroport si cei din oras au ajuns să fie mari tocmai datorită eliminarii tarifului extraurban.

Clientul intotdeauna va căuta un taxi mai ieftin, dar dacă sumele erau relativ apropiate, clientii preferau să nu mai astepte, după 8-10 ore de zbor si stat pe drumuri, un taxi venit din oras în 10 -15 minute la comandă telefonica si se urcau la cei de-acolo, cu mercedesuri parfumate si soferi la sacou si cravată, vorbitori de limbi straine, care au habar unde este un hotel sau o adresă in oras.

Credeti că studenta japoneză ucisă astă-vară mai ezita sa se urce direct intr-un taxi legal de pe estacada aeroportului, dacă informatiile primite din auzite sau chiar din brosurile pe care orice turist le primeste în avion nu îi descriau aceasta diferentă mare de pret pentru a ajunge în oras?

Din această cauză a acceptat să se urce cu cel care a ucis-o intr-un taxi, în ideea că nu va plăti mai mult. Cei  care au invitat-o la Craiova sigur i-au spus să nu cumva sa ia un taxi legal de pe estacadă, că e scump si să caute unul de firmă…că e mai ieftin, mai împutit, cu butelie de gaz în portbagaj datorită căreia o să-si tina bagajele în brate si că o să ajungă în oras aproape pe degeaba.

Ca de obicei, prin aceste măsuri pompieristice se tratează efectul si nu cauza.

PS: SPECTACULOS ESTE SI MECANISMUL PRIN CARE CLIENTII VOR APELA LA UN TAXI !!!

UPDATE 12.03.2013: La aproape doua luni de la implementarea acestui sistem,  show-ul de la Aeroportul Otopeni continua.

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-14395302-iti-trebuie-bon-pix-trebuie-stii-despre-bariera-iei-taxi-aeroportul-otopeni.html