Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) amână protestul anunțat pentru data de 2 noiembrie 2016, după discuțiile avute cu reprezentanții Guvernului, care au promis găsirea unor soluții în privința stopării pirateriei în transportul rutier de persoane.
Decizia, în ședința de Guvern
„Această stare de fapt s-ar fi putut rezolva din vară, când a fost dată OUG pentru portbagajul taxiurilor. Atunci COTAR a cerut includerea în OUG a unor reglementări privind eliminarea pirateriei din transportul rutier de persoane, însă Ministerul Transporturilor nu a vrut să țină cont, cu toate că propunerea ar fi trebuit să vina din partea lor ținând cont de plângerile transportatorilor de persoane”, informează COTAR într-un comunicat remis marți AGERPRES.
Reprezentanții COTAR susțin că pirateria în transportul de persoane a devenit „o activitate tolerată și nesancționată de autoritățile române”.
„Lipsa de implicare a autorităților române a permis, în decursul ultimilor ani, dezvoltarea unui fenomen al transportului regulat de persoane fără licență, în mod ilegal, dar nesancționat, cu orare afișate și stații de preluare a clienților, în mod clar stabilite. Astfel de firme care desfășoară activități ilegale au ajuns să-și promoveze serviciile și prin reclame și spoturi publicitare: „Peste 40.000 de clienți și mai mult de 2.000.000 Km anual parcurși în siguranță ne recomandă ca cea mai bună și sigură companie de transport. Lipsesc din această prezentare două cuvinte cheie, care ar trebui să preocupe serios autoritățile române: ilegal și evazionist”, precizează COTAR.
Potrivit sursei citate, Legea taximetriei conține în mod deliberat formulări evazive și incomplete, pentru a permite „grupurilor de interese apropiate unor oameni politici” să profite de o legislație lacunară și făcută cu dedicație.
Această lege a fost modificată astfel încât să le permită unor clienți politici să desfășoare activități de taxi în alte localități, în afara zonei în care taximetriștii au licență de funcționare. Reprezentanții COTAR afirmă că în prezent sunt mii de taxiuri cu licență în localitățile din jurul Bucureștiului, dar care, în realitate își desfășoară activitatea în capitală.
Distribuie prin: