PROTESTUL COTAR A INTRAT IN LINIE DREAPTA

În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în ziua de 02 Noiembrie 2016, între orele 09:30 – 15:00, va avea loc o adunare publică în Piața Victoriei, după următorul program:
– între orele 05:00 – 07:00, afluirea participanților din provincie cu mijloace auto care se vor deplasa sub supravegherea organelor de ordine publică prin:
– A1- Liceul Industrial nr.8, pe banda 1 de circulație;
– A2 – B-dul Theodor Pallady, în dreptul Policolor;
– D.N.1 – Fântâna Miorița;
– D.N.2 –Șos. Colentina, în dreptul Parcului Plumbuita, pe banda I de circulație;

Mijloacele de transport vor fi îndrumate și parcate sub îndrumarea efectivelor Brigăzii Rutiere și a Direcției Generale a Jandarmeriei în funcție de ocuparea spațiului în Piața Victoriei, pe Șos. Kiseleff între Piața Victoriei și Piața Presei Libere (zona centrală);
– între orele 09.00 – 15.00, miting în Piața Victoriei;
Începând cu orele 05.00, circulația rutieră va fi restricționată pe Șos. Kiseleff de la Piața Arcul de Triumf până la Piața Victoriei, respectiv pe Șos. Kiseleff de la Piața Arcul de Triumf până la Piața Presei Libere (zona centrală), permițându-se permanent circulația pe Str. Arhitect Ion Mincu.
La nevoie se va restricționa traficul și pe strada Paris și breteaua care leagă Bvd. Iancu de Hunedoara de Piața Victoriei.

Circulația în Piața Victoriei va fi resistematizată începând cu orele 05.00, prin asigurarea traficului rutier, două benzi pe sens în fața clădirii Guvernului României, între B-dul Aviatorilor și Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascăr Catargiu.
Traficul rutier se va desfășura pe Calea Victoriei, B-dul Ion Mihalache, Str. Buzești și B-dul Lascăr Catargiu.
– între orele 15.00 – 17.00 participanții și mijloacele auto vor deflui individual;
– restricțiile se vor aplica până la orele 17.00.

RUTE OCOLITOARE

– Arcul de Triumf – Str. C-tin Prezan – Piața Charles de Gaulle – Calea Dorobanți;
– Piața Presei Libere – Piața Montreal – Bd. Mărăști – Bd. Ion Mihalache.

Vă reamintim principalele revendicări ale patronatelor membre COTAR:

Pentru utilizatorii de licențe de taxi, dobândirea dreptului de proprietate a licenței de taxi

„COTAR solicită pentru utilizatorii de licențe de taxi, dobândirea dreptului de proprietate a licenței de taxi, la cerere, așa cum se întâmplă în țări civilizate, în toată Uniunea Europeană din care facem parte. Suntem cetățeni europeni și ne vrem și drepturile, nu numai obligațiile”

Transport gratuit pentru toți elevii

COTAR propune transport gratuit pentru toți elevii, iar transportatorii de persoane, prin curse regulate, să plătească 5% TVA, deductibil până la urmă. Guvernul are pârghiile necesare și oameni supercalificați să facă toate calculele necesare privind încasarea de TVA și plata parțială a abonamentelor școlare, astfel încât va avea o mare surpriză când va constata, în urma calculelor, că propunerea noastră va deroga Bugetul României de o imensă sumă de bani, în timp ce contravaloarea integrală a biletelor va rămâne în bugetul familiilor elevilor. Vor fi 3 câștigători: STATUL, CETĂȚEANUL și TRANSPORTATORUL!

Interzicerea activităților ilegale și evazioniste de transport persoane în regim taxi, prin folosirea unor platforme informatice de tipul UBER

„Activitățile ilegale și evazioniste de transport persoane în regim taxi, prin folosirea unor platforme informatice (de tipul UBER), încalcă dreptul la concurență loială și conduc la dispariția activității de taxi în condiții legale. Mai mult, din informațiile pe care le-am obținut de la Poliția Română, cei care practică acest tip de transport pot face și victime printre clienți, pentru că nimeni nu îi controlează.

Eliminarea din legislatie a sintagmelor „permanent”, cu referire directă la activitatea taximetriștilor din Ilfov

“Legea taximetriei conține în mod deliberat formulări evazive și incomplete, pentru a permite grupurilor de interese apropiate unor INTERESAȚI să profite de o legislație lacunară și făcută cu dedicație. Această lege a fost modificată astfel încât să le permită unor „grupări” să desfășoare activități de taxi în alte localități, în afara zonei în care taximetriștii au licență de funcționare. În prezent sunt mii de taxiuri cu licență în localitățile din jurul Bucureștiului, dar care, în realitate, își desfășoară activitatea în Capitală”

Eliminarea sintagmei „repetat” cu adresabilitate directă șoferilor care folosesc aplicațiile de ride-sharing

“Pirateria în transportul de persoane a devenit o activitate tolerată și nesancționată de autoritățile române. Lipsa de implicare a autorităților române a permis, în decursul ultimilor ani, dezvoltarea unui fenomen al transportului regulat de persoane fără licență, în mod ilegal, dar nesancționat, cu orare afișate și stații de preluare a clienților, în mod clar stabilite.

Interzicerea aplicațiilor de comenzi taxi independente sau obligativitatea ca acestea să devina dispecerate autorizate

Într-o solicitare depusă ulterior de către patronatele COTAR, se solicită suplimentar față de revendicările inițiale și obligativitatea ca aplicațiile independente care în acest moment intermediază comenzi de taxi să fie interzise sau să devină dispecerate AUTORIZATE.

„Dispecerat taxi – activitate conexă transportului în regim de taxi, care permite preluarea comenzilor de transport prin intermediul telefonului, aplicației informatice mobile de taxi sau alte mijloace ce pot fi descarcate cu ajutorul internetului și le transmite taximetristului prin statia radio de emisie-receptie, prin intermediul aplicațiilor informatice mobile de taxi conectata la internet. Dispeceratul nu poate fi autorizat numai cu aplicația informatică și trebuie să îndeplinească prevederilor din prezenta lege.

ok1ok2

Întregul comunicat de presă al Brigăzii Rutiere îl găsiți aici. Mai multe detalii despre revendicările patronatelor COTAR găsiți aici