IN IANUARIE, PROTEST APTTI SI ADTI. COMUNICAT DE PRESA

Comunicat de presă

5000 de transportatori, membri ai Asociației Profesionale a Transportatorilor în Regim de Taxi și Închiriere (APTTI) și ai Asociației Pentru Drepturile Taximetriștilor Independenți (ADTI) vor participa în perioada 17-18 ianuarie 2018 la un protest organizat de APTTI și ADTI.

Cele două organizaţii profesionale au solicitat primului ministru Mihai Tudose să intervină şi să ia măsuri urgent pentru stoparea activităţilor ilegale de transport de pasageri neautorizat.

Fenomenul platformelor on-line de tip ride-sharing precum și fenomenul pirateriei în transportul de pasageri au luat o mare amploare la nivel național și sunt astăzi în plină expansiune, fără ca instituțiile abilitate să intervină pentru intrarea acestora în legalitate.

„Black Cab, Uber, Taxi Fy și alţii, desfăşoară nestingheriți activităţi sub forma serviciului public de transport pasageri în regim de taxi și închiriere, fără a trece prin filtrele impuse și aplicate domeniului de actele normative în vigoare. Utilizînd maşini second-hand deținute de persoane fizice sau juridice neautorizate pentru desfăşurarea acestor activităţi, acestea au început deja să promoveze încasarea cash la șofer pentru a atrage cât mai multi clienți, distorsionând complet serviciul de taximetrie, afectat de grupurile de interese de tip mafiot, corupție și abuzuri în legiferare și reglementare, atât la nivel local cât și în Parlament. Ani la rând, legea în domeniul taximetriei s-a făcut de același grup de interese, deghizat în asociație și ulterior federație, care prin trafic de influență și acte de corupere a „sistemului” a reușit să pună pe butuci ceea ce ar fi trebuit să fie un serviciu public în interesul cetățenilor, la un nivel de siguranță și confort în concordanță cu nevoile pasagerilor”, se arată în comunicatul de presă al celor două organizații profesionale.

A.D.T.I și A.P.T.T.I a solicitat Guvernului României o intervenție promptă și serioasă  pentru reglementarea/autorizarea transportului desfășurat sub umbrela acestor platforme, sau eliminarea tuturor barierelor birocratice impuse celor ce încă speră să desfăşoare activităţi de taxi și închiriere în condiții de concurență loială.

„Toți conducătorii auto ce desfășoară activităţi de transport pasageri trebuie să treacă prin toate verificările și atestările din domeniu, iar vehiculele trebuie autorizate pentru a presta servicii de ride-sharing sau transport de pasageri indiferent de modul în care se face comanda de către client”, se mai subliniază în comunicat.

A.P.T.T.I  şi A.D.T.I consideră că este imperios necesar ca modificările legislative ce urmează să se facă de către Guvern sau de către Parlament, să urmărească strict atât interesul celor ce beneficiază de aceste servicii cât şi operatorii de transport, grav afectați în prezent de concurența neloială.

Biroul de presă
0724.888.888