PARLAMENT: DEPUTATII DISCUTA MODIFICARI PE LEGEA TAXIMETRIEI

După ce săptămâna trecută s-a discutat în Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură mai multe proiecte de modificare a Legii Taximetriei, parlamentarii încep de astăzi procesul legislativ pentru validarea sau, dupa caz, respingerea mai multor Ordonanţe de Guvern sau proiecte în care senatorii sau deputaţii au intenţionat să modifice Legea 38/2003 de-a lungul timpului în legislaturile trecute.

Astfel că, Ordonanţa 8/2016, act normativ emis de către Guvernul Cioloş în anul 2016, devenit în Parlament PLX 87/2016, va fi dezbătut astăzi în Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură, împreună cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi ai organizaţiilor profesionale invitate la dezbateri.

Proiectul face referire la schimbarea denumirii Certificatului de Competenţă Profesională ale Managerilor de Transport şi al taximetriştilor, precum şi a metodologiei de implementare a unor noi reguli şi tematici în examinarea Managerilor de Transport în Regim de Taxi şi de Închiriere şi a şoferilor de taxi.

Citeşte şi: http://academiadetaxi.info/e-oficial-taximetristii-senatul-adoptat-ordonanta-8/

În consecinţă, un Manager de Transport în Regim de Taxi şi de Închiriere nu va putea să fie decât manager al unui singur transportator autorizat, certificatul de competenţă profesională va fi valabil 10 ani, să fie absolvent de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat.

Pentru taximetrişti, obţinerea unui certificat de competenţă profesională va fi condiţionat de prezentarea avizului psihologic şi a certificatului de cazier judiciar, din care să rezulte că nu au fost condamnaţi pentru diferite infracţiuni, pe care le-am descris în acest material aici. Regula se aplică deja, însă parlamentarii din Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură pot schimba unele prevederi ale Ordonanţei 8/2016, urmând ca, concluziile la care se va ajunge să fie implementate în Legea 38/2003.