UN TAXIMETRIST A FACUT SPECTACOL LA DEZBATEREA ELECTORALA DE LA ANTENA 3

Gest fără precedent aseară, în platourile Antena 3! Un taximetrist a declanșat o amplă dezbatere între candidații la Primăria Generală pe tema taximetriei.

„Din păcate eu nu sunt actor, deci nu o să-mi dea lacrimile pe aici. Este un moment nefericit din partea mea”, s-a adresat colegul spre candidații prezenți la dezbatere.               

„Pentru dumneavoastră am două pliante! Unul este pentru soțul… ne cunoaștem!”, a înmânat taximetristul – candidatei PSD Gabriela Firea doi fluturași, care circulă deja printre taximetriștii bucureșteni de câteva zile bune.

„Spuneți ce aveți de spus, lăsați circul la o parte!”

„Deci până nu se va combate pirateria din domeniul transporturilor, până nu se va rezolva problema corupției din primărie, problema traficului nu se va rezolva. Cetățenii sunt scârbiți de traficul și de transportul public local și din cauza corupției. Atât am avut de spus„, a fost replica taximetristului pe care a adresat-o candidatei PSD la Primăria Generală.

fluturas

Dacă timp de aproape două ore cei patru candidați au reușit – pe parcursul emisiunii, să păstreze dezbaterea electorală în limitele decenței, spre sfârșitul emisiei taximetristul a aruncat în aer platoul Antenei 3, stârnind ample discuții și o reală controversă între invitații lui Mihai Gâdea de la emisiunea Sinteza Zilei: Gabriela Firea, Nicușor Dan, Cătălin Predoiu și profesorul Daniel Barbu.

Anunțată ca dezbaterea anului și ca „Marea confruntare pentru București”, fiecare candidat a avut în echipa sa câțiva reprezentanți care au primit din partea lui Mihai Gâdea, câteva minute în care puteau să își expună câte o idee sau părere cu privire la problemele cu care se confruntă cetățenii bucureșteni.

Ca o aplecare spre problemele cu care se confruntă taximetria ca serviciu de utilitate publică, Nicușor Dan a avut în echipa sa și un taximetrist, prezentat la începutul emisiunii de candidatul la Primăria Generală ca „Reprezentantul taximetriștilor corecți din București”.

Cunoscut printre cei din breaslă ca ZoZo, taximetristul a reușit să îi scoată din tiparele obișnuite pe cei patru candidați, stârnind rumoare în platou și declanșând o dezbatere fără precedent pe tema taximetriei între București și Ilfov, a corupției din administrația locală existentă în primăriile din Ilfov care au eliberat autorizații peste numărul legal admis și punând în reală dificultate candidata PSD, atunci când în platou au fost aduse mai multe documente în care se demonstra că Primăria Voluntari, unde soțul doamnei Firea este primar, a eliberat autorizații de taximetrie cu mult peste numărul prevăzut de lege.

„Susținătorul domnului președinte al Partidului USB mi-a lăsat aici mie și celorlalți candidați un manifest în legătură cu taxiurile din Ilfov care nu au voie să staționeze în București. Vreau să vă spun că această problemă se poate rezolva numai după ce Consilierii Generali vor avea voința să o rezolve și numai în dialog cu asociațiile taximetriștilor. Vreau să vă spun că eu nu dețin nicio firmă de taximetrie nici în București nici în Ilfov, și vă rog să sunați dumneavoastră prin reporterii pe care îi aveți, la toate instituțiile statului să verifice și mai mult decât atât, referirea la soțul meu – în orașul Voluntari nu s-au aprobat mai multe licențe de taxi decât prevede legea. Aceasta este o jignire, un atac grosolan și sub centură la adresa mea, și nu cred că este normal ca aceste lucruri să fie permise într-un platou de televiziune.” a replicat Gabriela Firea.

„Am aici un raport oficial al Consiliului Concurenței care spune câte taxiuri au voie să fie înmatriculate în Voluntari, citesc – 149 și câte sunt autorizate 373 – cu câte sunt mai multe? 224!”, a spus Nicușor Dan în dreptul său la replică.

„Acesta este un proiect de lege inițiat de doamna Firea pentru a acoperi această situație, o propunere în care cereți mărirea numărului de autorizații de la 4/1000 de locuitori la 8 la 1000”, a mai adăugat candidatul USB.

„Eu vreau să vorbesc doar cinsprezece secunde. Am o propunere constructivă – nu ajungem nicăieri cu cearta asta, și anume: cadrul legislativ trebuie schimbat și rugămintea către dumneavoastră doamna Firea să convingeți partidul să deblocheze legea care este în Parlament și blocată de către majoritatea PSD, și trebuie să recunoaștem că într-adevăr se face concurență neloială în București pentru că nu este funcțional departamentul din Primăria Capitalei și care trebuie reformat să elibereze licențele în timp util și nu în luni de zile, și să respecte un protocol care să stabilească numărul exact al taxiurilor care au voie să opereze în București. La ora asta sunt 5 000 de taxiuri din Ilfov care operează în București. Dacă vom face acest lucru, toată lumea are de câștigat”, a adăugat și Cătălin Predoiu – candidatul PNL la Primăria Generală.

Videocredit: Constantin Cristian

Întregul moment al dezbaterii cu privire la problema taximetriștilor îl puteți vedea aici