TAXIMETRISTII VOR SA IASA IN STRADA!

Și tot în stradă s-au întâlnit sâmbătă liderii taximetristilor si taximetriști membri ai câtorva organizații profesionale pentru a discuta oportunitatea organizarii unui protest în București.
Dacă organizarea ultimilor mitinguri a fost hotărâtă prin birouri, de această dată inițiativa a fost luată chiar de către taximetriști, care si-au chemat liderii să se pună de acord și să stabilească un plan pentru organizarea acestor proteste.

Gabriel Stăvilaru – Sindicatul Taximetristilor (SNTI), Viorel Radu – Asociația pentru Drepturile Taximetristilor (ADTI) și Claudiu Săpunar – Asociația Transportatorilor Independenți (ANTTI) au trebuit – de voie sau de nevoie – să se întâlnească și să analizeze această cerere pentru a găsi puncte de vedere comune, dar și data, locul și forma în care urmează să fie organizat acest protest. Dar, pentru că există un “dar”, cei trei nu s-au putut pune de acord pe temele luate în discuție și reprezentanții ANTTI au părăsit locul întâlnirii, considerând că singura cale rămasă în a soluționa problemele cu care taximetriștii se confruntă sunt instanțele de judecată.

“Nu ne opunem dar nici nu vrem să participăm la un protest. S-au tot făcut mitinguri si nimeni nu a făcut nimic după aceea. Taximetriștii care fac parte din organizația noastră sunt liberi să participe la ce vor ei. Considerăm că decizia noastră de a ne căuta dreptatea în instanță este singura soluție în acest moment. Pentru taximetriști, mai ales pentru cei care sunt PFA, nu mai este timp. Primăria este vinovată pentru situația în care ne aflăm. Vom da presei și televiziunilor documente care arată ilegalitățile care s-au făcut la primărie începând din anul 2009, și care ne-au adus în situația de nu ne mai putea plăti taxele si impozitele. Pentru noi soluția este instanța de judecată.” ne-a declarat președintele ANTTI, Claudiu Săpunar.

Si taximetristii prezenti la aceste discutii ne-au declarat:
“Vrem o taximetrie corectă, care să elimine din piață concurența neloială, revizuirea modului de atestare a taximetristilor, securizarea acestor atestate, respectarea timpului de lucru declarat în contractele de muncă și respectarea numărului de autorizații valabile si validate de către primărie. Avem documente care arată că am epuizat toate mijloacele legale si posibile cu privire la nerespectarea legislației în taximetria din București.”

“Vom protesta. Și încercăm să protestăm legal. Dacă nu se va putea legal, vom vedea ce facem după aceea. Așa nu se mai poate. Vine 28 februarie 2015 și nouă nu ne este încă clar forma sub care vom putea să facem taximetrie în continuare. Atribuire, reautorizare, reatribuire – nimeni nu spune nimic despre datoriile pe care le avem din cauza concurenței neloiale si a celor care trebuie să aplice legea, așa cum este ea acum: bună sau rea. Taximetriștii din Cluj sau Timișoara nu au problemele noastre. Acolo este altă țară?!”

“Deocamdată trebuie să strângem fondurile necesare pentru taxele care trebuie plătite la primărie pentru autorizarea acestui protest”, spuneau taximetristii.