300.000 de operatori taxi autorizați vor ieși în stradă, și luni voi depune la Primăria Iași toate actele necesare avizării protestului nostru care va fi organizat în data de 13 decembrie, anunță președintele Camerei Taximetriștilor din Iași, Mircea Manolache.
Împotriva celor care încalcă Legea Taximetriei și a susținătorilor acestora.
„Am convenit la Bran, ca pe data de 13 decembrie să organizăm în fiecare județ, un protest împotriva celor care încalcă Legea Taximetriei și a susținătorilor acestora. Aplicația Clever Taxi, deținută de o firmă care nu este înregistrată ca dispecerat taxi, precum și alte aplicații asemănătoare, permit înregistrarea șoferilor neautorizați conform legii, așa zișii pirați”, precizează Mircea Manolache motivele pentru care taximetriștii vor ieși în stradă.
Protestul va fi organizat simultan, în toate județele din România.
„Sâmbătă, am participat la ședința organizată de CNTR (Camera Națională a Taximetriștilor din România) ce a avut loc în Brașov-Bran. În urma întâlnirii, împreună cu colegii mei, am convenit ca pe data de 13 decembrie să organizăm, în fiecare județ, un protest împotriva celor care încalcă Legea Taximetriei și a susținătorilor acestora. În orașul nostru funcționează și aplicația Clever Taxi, deținută de o firmă care nu este înregistrată ca dispecerat taxi. Din dorința de a-și mări profitul, unele aplicații permit înregistrarea șoferilor neautorizați conform legii, așa zișii pirați”, spune Mircea Manolache, într-un anunț (aici) pe contul său de Facebook.
Întâlnirea premierului Mihai Tudose cu președintele Uber ne îngrijorează și ridică multe semne de întrebare.
Președintele Camerei Taximetriștilor din Iași spune că întâlnirea premierului Mihai Tudose cu președintele UBER îngrijorează patronatele și ridică multe semne de întrebare cu privire la influența pe care o are UBER în instituțiile statului, iar firmele care dețin aplicații și nu sunt autorizate, prezintă riscuri pentru cei care desfășoară activitatea de taximetrie în mod legal, făcându-le concurență neloială.
„Vă reamintesc faptul că UBER este acum în mijlocul unui scandal imens datorat de faptul că le-au fost furate datele cu caracter personal a utilizatorilor, iar compania a încercat să mușamalizeze acest lucru angajând un hacker care să șteargă urmele. Cu alte cuvinte, cei care și-au pus datele cardului bancar în aplicație, au fost victimele acestui furt pe care UBER a încercat să îl ascundă și sunt în pericol. Să nu uităm nici de faptul că economia României are grav de suferit atunci când profituri de milioane de euro părăsesc zilnic țara”.
Totodată, adaugă Mircea Manolache, „siguranța utilizatorilor este pusă în pericol. Spre deosebire de taxiuri, mașinile acestor firme nu sunt supuse unor revizii tehnice obligatorii și nici nu respectă unele norme de siguranță reglementate de Legea Taximetriei”.
Taximetriștii nu acceptă ca demnitatea să le fie călcată în picioare.
„În Iași, vom protesta și împotriva celor care și-au arătat susținerea pentru unele aplicații precum Uber și care au lansat mesaje jignitoare către peste 3000 de persoane care lucrează în domeniul taximetriei, comparându-i cu prostituatele și numindu-i sclavi. De munca cinstită a acestor 3000 de taximetriști din Iași depind peste 15.000 de persoane, iar taximetriștii nu acceptă ca demnitatea să le fie călcată în picioare”, a mai declarat acesta.
„Luni voi depune la Primăria Iași toate actele necesare avizării protestului nostru care va fi organizat în data de 13 decembrie”, precizează Mircea Manolache, președintele Camerei Taximetriștilor din Iași.
Mircea Manolache este avocat în Baroul Iași și administrator al firmei de taxi SC PARMA TAX SRL din Iași. Este președintele UNPR din Iași și al Camerei Taximetriștilor din România (CNTR) Filiala Iași. Din anul 2010 este și vicepreședintele COTAR Filiala Iași.
Distribuie prin: