TAXIMETRISTI SOMERI DIN CAUZA LIPSEI UNEI SEMNATURI

„Începând de joi, 23 iunie, Gabriela Firea va depune jurământul de investire în funcția de Primar General și de vineri dimineaţă se poate implica în problemele bucureştenilor”, scrie adevarul.ro, într-un amplu articol dedicat procedurilor de investire în funcții ale primarilor aleși la sectoarele și la Primăria Generală a Capitalei.

Tot joi, potrivit unui ordin emis de Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, se convoacă şi consilierii declaraţi aleşi la şedinţa de constituire a Consiliului General al Municipiului București.

Pentru a intra direct în atribuţii şi pentru a le fi recunoscute funcţiile, primarii trebuie să depună jurământul în faţa consilierilor, dar numai după ce acestora le sunt validate mandatele. 

Validarea alegerii primarului se face în termen de 20 de zile de la data desfăşurării alegerilor, în camera de consiliu a judecătoriei sectorului municipiului București, respectiv de către președintele Tribunalului București, în cazul Primarului General al Municipiului București, după îndeplinirea prevederilor legale referitoare la obligația depunerii raportului detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale de către fiecare partid politic sau candidat independent la Autoritatea Electorală Permanentă.

Prefectul municipiului București emite ordinul prin care se convoacă consilierii locali declarați aleși în ședința de constituire, la datele stabilite de acesta de comun acord cu autoritățile administrației publice locale în funcție, în sarcina cărora intră organizarea și desfășurarea tuturor activităților interne ocazionate de constituirea noului consiliu local și de depunerea jurământului de către aleșii locali.

Sedința este legal constituită dacă participă cel puțin două treimi din numărul consilierilor declarați aleși și este deschisă de prefect, care îl invită pe cel mai în vârstă dintre consilieri, precum și pe cei doi asistenți ai acestuia să preia conducerea lucrărilor ședinței.

Taximetrişti „şomeri“ din cauza lipsei unei semnături

clipboard02_93

După ce au lucrat o perioadă la o companie de taxiuri, 21 de şoferi s-au hotărât să-şi facă propria lor firmă. Ca să poată să funcţioneze, aceştia mai aveau nevoie doar de o singură semnătură: cea a primarului interimar Răzvan Sava.

Numai că, potrivit acestora, „răspunsurile secretarei îi lasă fără pâine pe masă”, mai scrie adevarul.ro

Acestia vor trebui să mai aștepte un timp, până ce noul primar ales al Capitalei și consilierii din Consiliul General vor depune juramantul de învestire în funcții.

„În momentul de faţă, noi nu avem de muncă. De la cabinetul primarului ni se comunică dinainte de alegeri – că de atunci tot batem pe la uşi, că nu au ce să facă până când Răzvan Sava nu dă cu subsemnatul. Noi ce facem, murim de foame?”, se plângea unul dintre taximetrişti în faţa Primăriei Capitalei, mai scriu jurnaliștii de la adevarul.ro

Sursa aici

Despre ce anume va trebui să facă noii Consilieri Generali și Primarul ales al Capitalei pentru taximetrie, într-un articol viitor.

 
Distribuie articolul prin: