TAXIMETRIA DIN BUCURESTI, LA UN PAS DE RESTART

Desi Primaria Capitalei a programat inca din luna noiembrie a anului trecut printr-un tabel pe numere de autorizatii de taxi si de transport, la trei luni de la demararea procedurilor de prelungire/vizare ale acestor autorizatii, taximetristii – firme de taxi sau independenti inca nu au depus – marea lor majoritate – documentatia pentru prelungire.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpress, autoritatea de autorizare prezinta un bilant al acestei proceduri din care reiese ca taximetristii – PFA sau SRL – sunt departe de a intruni conditiile impuse de legislatie in vederea depunerii documentatiei pentru prelungire.

Comunicatul de presa al Primariei Capitalei dezvaluie o realitate crunta a taximetriei momentului.
Din 7400 de autorizatii de taxi care trebuiesc prelungite, pana la momentul comunicatului au fost depuse doar 4700 de cereri de prelungire ale acestora, si numai 2150 au indeplinit conditiile de vizare/prelungire, celelalte 2550 de dosare fiind incomplete. Potrivit cifrelor, un calcul simplu arata ca in acest moment 5250 de autorizatii au documentatia incompleta sau, desi legislatia prevede ca cererile de intentie de prelungire trebuiau depuse cu minim 30 de zile inainte, taximetristii nu au depus deloc o intentie de prelungire.

Totusi, potrivit surselor, in ciuda volumului mare de munca si a multor documente care trebuiesc verificate de catre functionarii de la Directia Transporturi, in comunicatul de presa Primaria Capitalei transmite taximetristilor ca prelungeste programul ghiseului de la Registratura Municipiului Bucuresti din B-dul Elisabeta si pentru ziua de sambata 28 februarie, cu toate ca este zi nelucratoare.

Iar de pe data de 02 martie, va incepe procedura de eliberare a noilor autorizatii de transport si de taxi. Pentru cei care vor mai putea sa continue aceasta activitate sau sa fie taximetristi.