SUNTEM CU UNUL MAI PUTIN PE STRAZI. UN TAXIMETRIST S-A CERUT LA PUSCARIE

Peste țara și poporul ăsta au trecut, istoric vorbind, mai toate națiile.

Istoria o spune și o demonstrează.

Indiferent cine și cum a ajuns la putere, țara și poporul ăsta a rezistat vitregiilor istorice, și a rămas ferm și hotărât pe tărâmurile sale.

Nu credem că în istorie, a existat vreun popor care să fie atât de asuprit, de chinuit și de jefuit ca poporul român. De la fanarioți sau turci încoace, românul asuprit și chinuit de biruri sau dări, a căutat întotdeauna o cale.

Bacșiș, robie, bir, mazilire, peșcheș, caftan, ciubuc, halal, ciorbă, complot, agă, jaf, lefegiu, lingușeală, alai, lulea, anteriu, trândăvie, cămătărie, mojicie, calicie, samavolnicie, vizir, caimacam, politichie, tâlhărie, viclenie, pricopsire, firman, lichea, basbuzuc, capudan, buluc, bairam, mahala, calabalâc, protipendadă, cârdășie, agie, taclale, sunt cuvinte care, lexical vorbind nu sunt originare și nu au rădăcini în lingvistica dacică a poporului român.

Sunt cuvinte împrumutate de la cei care au trecut peste această țară, au jefuit-o și au plecat.

Dar toți cei care au venit și au plecat, au avut printre români și trădători.

Trădători care întrunesc „calitățile” descrise în multe dintre cuvintele de mai sus. Sunt cuvinte care reflectă starea de fapt a haiduciei practicate la nivel guvernamental și național de 25 de ani încoace.

Dar românul a încercat să reziste și a rămas aici, precum piatra peste care trece apa. Pus cu nasul în fum de ardei iute sau tras pe roată, românul a găsit întotdeauna calea să treacă peste toate aceste noțiuni, în spiritul istoric și în ciuda vitregiilor istorice. O cale pe care – Ilie Moromete – spre exemplu, atunci când venea „fonciirea”, o găsea întotdeauna, într-un mod tragico-comic care arăta că veșnicia și tăria de caracter sunt însușirile pe care românul le-a moștenit din istorie și înainte de Fanar.

Cu zâmbetul pe buze, cu umor, cu o vorbă de duh sau banc, românul a găsit momentului o explicație și o solutie. Și a trecut peste el.

Acum românul, a ajuns să se ceară singur la pușcărie.

Este calea rezolvarii problemelor cu care se confrunta românul de rând în România zilelor noastre.

Pentru că realitatea bate filmul, și asta a fost calea pe care a găsit-o, în cele ce urmează, și un coleg de-al nostru – taximetrist PFA:

”Vă înștiințăm că figurați în evidențele fiscale ale Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov cu următoarele sume de plată, pentru care s-a pornit executarea silită în temeiul executoriu al cărei copie v-o transmitem alăturat” se arată într-un document transmis de către cei de la Casa de Asigurări de Sănătate, colegului nostru.

„Dacă în termen de 15 zile de la primire nu veți achita sumele menționate, se va proceda la continuarea măsurilor de executare silită (…)” se arată în document.

Somatie

Până aici nimic spectaculos față de ce i se întâmpla lui Ilie Moromete în istorie sau străbunilor noștri. Întodeauna cei care au fost la putere au obținut ce voiau de la asupriți. Prin amenințări, precum aceste rânduri din documentul de mai sus, prin violențe fizice sau verbale, cu fum de ardei iute ca pe vremea lui Dinu Păturică, sau tragere pe roată, ca pe vremurile lui Horea, Cloșca și Crișan.

Însă răspunsul colegului nostru și documentul depus la registratura Casei de Asigurări arată că românul, țara și poporul ăsta, indiferent de către cine, indiferent cum, și indiferent cine se va afla la putere și ce anume se va cere de la el, are o cale și este unică.

Cu zâmbetul pe buze, cu umor, cu o vorbă de duh sau banc, spiritul și eternitatea sunt în structura genei acestui popor și sunt moștenite de la Daci.

Și că din istoria recentă și de la Fanarioți încoace se trag aceste documente, legi sau ordonanțe de guvern. Ca și cuvintele amenințările din documentul Casei de Asigurări, care reflectă starea de fapt a haiduciei practicate la nivel guvernamental de 25 de ani încoace. Și ca vom rezista aici, în continuare.

Chiar și la pușcărie.

”Subsemnatul (…), prin prezenta cerere, vă solicit anularea contractului fictiv pe care mi l-ați impus fără să îl semnez, fără să îl negociez, fără să fi fost anunțat că beneficiez de asistență medicală pentru perioada de timp pentru care îmi solicitați sume fictive și nedefalcate pe luni, ani și prestații medicale, fără să precizați ce servicii medicale îmi oferiți.

Menționez că datorită impozitului forfetar, a abuzurilor săvârșite și de alți funcționari, a datoriilor pe care le-am acumulat datorită recesiunii economice și a veniturilor din ce in ce mai reduse pe care le realizez, nu îmi permit luxul de a face asigurare medicală la instituția dumneavoastră. Pentru sumele fictive pe care le impuneți și pentru care nu ați prestat niciun serviciu medical până la prezenta dată, sunt de acord să fac pușcărie deoarece nu sunt capabil să le realizez în libertate. Atașez somația și titlul executor”, cere colegul nostru în petiția înaintată Casei de Asigurări de Sănătate.

În spiritul moromețian al poporului român…

Raspuns