TAXI NORD, ATAC LA TARIF. DIN APRILIE 1,99 LEI/KM

Cunoscut printre taximetriștii cu experiență ca dispeceratul „NATO”, din cauza siglei care arată ca a celebrei organizații militare, Taxi Nord declară război tarifului de cartel.

„Divizia Taxi Nord vă notifică intenția fermă de ajustare a tarifului pentru transport public de persoane în regim de taxi de la valoarea de 1,69 lei/km la valoarea de 1,99 lei/km”.
Taxi Nord

Cam așa sună intenția de modificare prin care se notifică Direcția Transporturi din Primăria Capitalei, că din luna aprilie vor mări tariful la 1.99 lei/km.

Nu poate exista nicio opoziție din partea PMB-DTDSC privind aprobarea listelor de tarife pentru 1,99 lei/km.

„Divizia Taxi Nord vă notifică intenția fermă de ajustare a tarifului pentru transport public de persoane în regim de taxi de la valoarea de 1,69 lei/km la valoarea de 1,99 lei/km. Considerăm că nu poate exista nicio opoziție din partea PMB-DTDSC privind aprobarea listelor de tarif pentru 1,99 lei/km atâta timp cât în piața de referință, tariful de 1,39 lei/km utilizat de dispecerate binecunoscute de Autoritatea de Autorizare influențează în mod negativ activitatea de transport în regim de taxi”, spun cei de la Taxi Nord în adresa către Direcția Transporturi.

Management „High Level”

Pentru cine nu știe, Taxi Nord a fost unul dintre dispeceratele care, de mai mult timp, se află în „război” declarat împotriva tarifului de cartel.

Este cunoscută și atitudinea fermă a managerului acestui dispecerat împotriva limitării accesului taximetriștilor la aeroportul Otopeni, precum și a faptului că Street Taxi opera în piață cu o siglă pe care cei de la Taxi Nord, prin grupul de firme EuroConstruct, o înregistrase la OSIM în nume propriu.

„Prin faptul că – recent, dispeceratul cu care ne judecăm prin tribunale de ani de zile era ilegal și s-a închis, sperăm să acoperim un segment de piață lăsat liber și să oferim servicii de calitate la un tarif decent, prin care taximetristul și clientul să redevină parteneri. Avem implementată plata cu cardul, iar aproape jumătate dintre colaboratorii noștri și-au dotat mașinile cu POS-uri. Cele două butoane pe care le avem active în terminalul „Sosiri” de la aeroportul Otopeni, permit șoferului acces la estacadă și la solicitarea clientului propriu, acces la comenzile cu plata prin card și voucher, aplicație proprie și dispecere profesioniste, adică cam tot ce își poate dori un șofer care dorește să își desfășoare activitatea în condiții normale de piață și corect”, ne-a declarat Eugen Dragomir, directorul Taxi Nord.

Tariful de cartel, denunțat.

Că taximetria din București este în colaps din cauza evaziunii fiscale și a tarifelor cartelizate, nu mai este un secret pentru nimeni. Prin documentul adresat Direcției Transporturi, Taxi Nord readuce în atenția Primăriei Capitalei problemele care, de ani de zile, au nimicit taximetria și taximetriștii.

„Facem aici referire la fenomenul evaziunii fiscale generalizată, calitatea serviciului oferit, starea tehnică a vehiculelor taxi, și cel mai grav, crearea unui cartel în vederea stabilirii de prețuri pentru controlul pieții, situație pe care de altfel o cunoașteți și care a fost semnalată de autoritățile de control ale statului”, se arată în document.

„Prin modificarea asta de tarif, vrem să punem taximetristul și clientul într-o relație din care fiecare să poată câștiga. Vrem să vină lângă noi șoferi cu experiență și taximetriștii adevărați care își cunosc valoarea muncii lor. Taximetria nu înseamnă numai plan și program prelungit, sclavie și tarife mărite cu doi bani pe km la mișto și în batjocură”, ne-a mai spus Eugen Dragomir, directorul Taxi Nord.

Mai multe informații despre Taxi Nord, contact și dispecerat găsiți aici și aici.

nato