STARTAXI FUNCTIONEAZA LEGAL. NU AVEM NEVOIE DE AUTORIZARE!

StarTaxi este o societate comercială care funcționează perfect legal și achită taxe și impozite în România începând din anul 2012, și se adresează doar șoferilor de taxi autorizați și atestați pentru a efectua serviciul de transport persoane în regim de taxi, se arată într-un comunicat emis de companie. 

În plus, reprezentanții StarTaxi spun că Primăria Capitalei a transmis încă din 2013 companiei, că nu are nevoie de autorizare pentru aplicație.

„Îi transmitem Doamnei Primar General Gabriela Firea că ar putea descărca aplicația StarTaxi și va avea surpriza să observe că înainte de a accepta un șofer la o solicitare, are acces la datele de identificare ale șoferului atestat și autorizat care vine la adresă: numele și prenumele, indicativul și firma de taxi, tariful practicat, poza soferului cât și părerea clienților anteriori ai șoferului atestat și autorizat pentru transport persoane în regim de taxi”, se arată în comunicatul de presă. 

Iată comunicatul de presă transmis de către StarTaxi:

Star Taxi App SRL, operatorul celei mai apreciate aplicații agregator taxi din România, constată cu uimire faptul că Primarul General al Capitalei Gabriela Firea face o confuzie, sperăm că neintenționată, între serviciul de tip ride-sharing și cel executat de către taximetriștii bucureșteni.

Star Taxi este o societate comercială care funcționează perfect legal și achită taxe și impozite în România începând din anul 2012. StarTaxi se delimitează de servicii de tip ride-sharing, și se adresează doar șoferilor de taxi autorizați și atestați pentru a efectua serviciul de transport persoane în regim de taxi. Aplicația StarTaxi nu face altceva decât să pună în legătură directă un client al transportului de persoane în regim de taxi cu un taximetrist atestat și autorizat așa cum este definit de Legea nr. 38/2003.

Citește și: http://academiadetaxi.info/star-taxi-o-sa-va-decimeze/

StarTaxi este cea mai sigură și cea mai transparentă metodă de comandă taxi din București și îi transmitem Doamnei Primar General Gabriela Firea că ar putea descărca aplicația StarTaxi și va avea surpriza să observe că inainte de a accepta un șofer la o solicitare, are acces la datele de identificare ale șoferului atestat și autorizat care vine la adresă: Numele și prenumele, Indicativul și Firma de taxi, Tariful practicat, Poza șoferului cât și părerea clienților anteriori ai șoferului atestat și autorizat pentru transport persoane în regim de taxi. De asemenea, poate observa pe hartă șoferul cum vine și poate comunica direct cu acesta prin mesaje și mai mult decât atât, îl poate contacta telefonic fără intermediari. Clientul are un istoric al curselor și al șoferilor cu care a călătorit oricând, fără să apeleze la intermediari și poate apela oricând la aceștia în situația în care a avut o problemă sau a uitat ceva în mașină.

Doamna Primar General Gabriela Firea, din păcate, pare, cel puțin la o prima vedere, să nu facă altceva decât să dea curs solicitărilor unor grupuri de interese care nu doresc transparență în acest serviciu de transport în regim de taxi și nici satisfacerea reală a nevoilor bucureștenilor și nu numai a bucureștenilor de a apela la servicii civilizate și eficiente de taximetrie.

StarTaxi este cea mai sigură metodă de comandă taxi iar în perioada următoare Doamna Primar va avea posibilitatea de a consulta utilizatorii serviciului de transport în regim de taxi care folosesc aplicația StarTaxi. Vom pune la dispoziția utilizatorilor noștri posibilitatea de a-i transmite un mesaj direct Doamnei Primar privind siguranța și calitatea serviciilor pe care StarTaxi le oferă pentru ca astfel, domnia sa să se poată convinge de beneficiile reale aduse consumatorilor și șoferilor de taxi prin aplicația noastră.

Referitor la faptul că StarTaxi ar avea nevoie de autorizare, dorim să îi transmitem Doamnei Primar General Gabriela Firea faptul că primim informații contradictorii din partea angajaților Primăriei Capitalei. Direcția de Control din cadrul Primăriei Municipiului București ne-a transmis prin adresa nr. 5008/C/31.03.2013 că nu avem nevoie de nicio autorizare conform Legii nr. 38/2003, considerându-se că utilizarea aplicației de către SC FDSV ONLINE SRL, actuala SC StarTaxi App SRL pusă la dispoziția clienților nu constituie activitate de dispecerat taxi și nu necesită autorizare specială reglementată de Legea nr. 38/2003 cu modificările și completările ulterioare, drept urmare nu este interzisă prin lege.

Pe această cale dorim încă o dată să ne arătăm surprinderea față de inițiativa Doamnei Primar General Gabriela Firea, de a interzice un serviciu care funcționează perfect legal și transparent, adică exact ceea ce dispeceratele taxi din București nu își doresc, se mai spune în comunicatul de presă al StarTaxi.