FORT SI APTTI AU ADRESAT O SCRISOARE DESCHISA CATRE D.N.A SI PRIMARULUI GENERAL SORIN OPRESCU

Cuvinte grele, acuzatii mai mult sau mai putin voalate, care arată îndârjirea si lupta, cel putin la nivel declarativ, a ceea ce a ajuns taximetria in ziua de azi… o cloacă de interese, tabere, păreri împărtite sau asumate, vendette si amenintări, fie si cu buletine de vot stampilate sau nu, energii risipite si multi, multi bani…Milioane de euro, spun unii…si zero dacă ne uitam la bilanturile contabile ale altora. Totul, in numele taximetriei. Credeam, uitându-ne în istorie, că numai femeile frumoase pot sa declanseze un război precum a fost cel din Troia. Dar actualitatea ne arată altceva: Războaiele pot fi declansate si de alte lucruri…cum ar fi taximetria…aceasta frumoasă a zilelor noastre, dacă ne uităm la ea cu ochiul stâng.

Dar dacă ne uităm cu ochiul drept, vedem cât de cocosată, schioapă si cu bube în cap este această taximetrie, măcinată în interior de cancer si gata să cadă în prăpastie. De unde tragem concluzia că marea majoritate dintre noi suntem chiori si nu vedem decât cu ochiul stâng. De aceea suntem gata să trecem peste principii, caractere, oameni si să declansăm războaie pentru frumuseti închipuite…sau…o mai fi si altceva…pe care soferul de taxi îl scapă? Că de…noi muncim si nu gândim…dar unde este sloganul de pe vremea aia…Proletari din toate tările, uniti-vă ? Sau, în traducere liberă, cum să facem să vedem toti din asociatiile astea cu amândoi ochii?

SCRISOARE DESCHISA CATRE D.N.A SI PRIMARULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI- PROFESOR DOCTOR SORIN OPRESCU

Asociaţia Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi si Închiriere, denumită in continuare A.P.T.T.I, inscrisă în registrul special de la Ministerul Justiţiei sub nr.18/02.04.2007, Cod de înregistrare Fiscală 21612398/23.04.2007,, membra a Federatiei Operatorilor Romani de Transport, cu sediul ales în Bulevardul Hristo Botev, nr. 10-12, sector 3, Bucureşti, reprezentata prin Lazarescu Cristian in calitate de Vicepresedinte,

Va solicitam ca de urgenta sa luati act de ilegalitatile comise de functionari din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, si sa extindeti cercetarile si in dosarele referitoare la autorizatiile taxi atribuite ilegal,respectiv cele ce fac obiectul dosarului 10910/13/11.11.2013, inregistrat la D.N.A, acesta fiind un model al faptelor de coruptie comise de catre Ion Dedu si subalternul sau Cristian Eremia, acesta pregatind actele si raspunsurile directiei.

Inca din momentul aparitiei legii speciale, transportul in regim de taxi s-a desfasurat intr-un mod monopolist, , neconcurential si in detrimentul clientilor, acestia din urma neputand beneficia de valorile reale ale unei economii de piata, principala cauza fiind chiar monopolul impus si detinut de Directia Transporturi ,Drumuri si Sistematizarea Circulatiei, prin directorul sau executiv Ion Dedu.
Acesta, de-a lungul timpului, a facut tot ce i-a stat in putinta sa monopolizeze aceasta activitate in propriul lui interes si al apropiatilor sai, in special a nasului sau de cununie, nas cu care a fost asociat in firma pe care a detinut-o, inainte de a fi numit director in P.M.B.
In anul 2010, acesta in loc sa elibereze autorizatiile taxi ce trebuiau a fi prelungite in termenul legal de 30 de zile si in baza reglementarilor legii speciale 38/2003, a tergiversat acest lucru intarziind eliberarea autorizatiilor taxi cu peste 10 luni, desi termenul legal era de 30 de zile. A facut acest lucru special sperand ca va putea modifica o hotarare a Consiliului General , hotarare ce modifica legea in sine, avantajandu-l in procesul de acaparare al autorizatiilor taxi.
Mentionam ca in acea perioada dansul a pus in aplicare acel proiect de modificare a H.C.G.M.B 178/2008, fara ca acesta sa fie modificat si votat nici pana in ziua de azi de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, fiind chiar respins la vot.
Confederatiile, Asociatiile, Patronatele ce reprezinta aceasta breasla de-a lungul timpului au formulat numeroase petitii la adresa acestui director, dar de fiecare data acesta interpreta legea dupa bunul sau plac refuzand intrutotul respectarea ei.
Multumim autoritatilor statului, pentru felul in care si-au facut treaba in acest caz , felicitam procurorii ce au avut puterea de a ancheta aceste fapte de coruptie si il rugam pe domnul Primar General Sorin Oprescu sa-l demita de urgenta pe acest director Ion Dedu din functia ce o detine, mai ales ca acesta din urma mai este cercetat intr-un dosar penal in care instanta a dispus propunerea de incepere a urmaririi penale asupra acestuia in dosarul cu nr.3187/303/2014, inregistrat la Judecatoria sectorului 6 Bucuresti, desfiintand rezolutia procurorului de N.U.P
Lazarescu Cristian –Vicepresedinte F.O.R.T si A.P.T.T.I
Tel: 0727999900/0769999911
Mail. apttiromania@gmail.com / lazarescu_cristian2000@yahoo.com

Scrisoarea-deschis_