PROPUNERE: SA SE ABROGE LEGEA TAXIMETRIEI!

Dezbateri fără precedent astăzi, la Comisia de Dialog Social din Ministerul Transporturilor cu privire la Ordonanța de Urgență prin care Guvernul intenționează să reglementeze activitatea de transport prin intermediul platformelor de ridesharing.

De fapt, discuțiile de astăzi au fost ținute într-o subcomisie la care, conform Regulamentului de organizare și funcționare al Ministerului Transporturilor, pot participa doar Confederații sindicale și patronale reprezentative la nivel national și s-a ținut într-un cadru restrâns, la care au avut acces doar „greii” transporturilor la nivel național.

Spectaculos este că, din partea Patronatului Național Român, la discuții au avut acces și reprezentanții platformelor online – „o mare fentă”, după cum declară Viorel Radu, reprezentatul Asociației pentru Drepturile Taximetriștilor Independenți (ADTI).

Despre discuțiile și propunerile de modificare a Ordonanței de Urgență pe care s-a ajuns la un acord, Ministerul Transporturilor urmează să afiseze pe site-ul propriu varianta îmbunătățită a actului normativ, însă numai după dezbaterea publică care va avea loc luni la sediul instituției, unde toți cei care au depus amendamente și solicitări de luări de cuvânt vor fi invitați să participe, în limita locurilor disponibile.

Ca fapt divers, vă spunem pe surse că, pe fondul nervozității și a problemelor legislative identificate în interiorul acestei ordonanțe de urgență, una dintre propunerile făcute de către UGIR și susținute de către reprezentanții Patronatului Național Român, a fost și de abrogare a Legii 38/2003 !

Oricum ar fi, dezbaterile de luni de la Ministerul Transporturilor se anunță cu scântei.

„Având în vedere ce s-a întâmplat astăzi la subcomisia de la Ministerul Transporturilor, cât și datorită faptului că la aceste discuții au fost invitați să participe numai reprezentanți ai patronatelor din domeniul transportului de pasageri pe curse regulate și transport marfă, noi (ADTI) o să propunem ca inovația – respectiv aceste platforme de ridesharing să aibă aplicabilitate și pe celelalte tipuri de transport, respectiv transporturile cu microbuze, autobuze și camioane”, ne-a declarat Viorel Radu, președintele Asociației pentru Drepturile Taximetristilor Independenți (ADTI).

RAPORTUL ședinței subcomisiei de specialitate din 6 iunie 2019

1. Deschiderea ședinței – Ședința a fost deschisă la ora 10.00 și s-a încheiat la ora 13.00

2. Semnarea listei de prezență – Lista de prezență a fost semnată de:

Reprezentanți ai confederațiilor sindicale
CNSLR Frăția – Dan Găină
CSN Merdian – Mihai Olteanu

Reprezentanți ai confederațiilor patronale
CONPIROM – Mircea Grigore
UGIR – Vasile Ștefănescu; Ciprian Porumb; Teodor Pesteleu
PNR – Augustin Hagiu; Anca Gherle; Cristian Lăzărescu

Experți MT
DTR – Adriana Kalapis; Corina Irimescu; Traian Popa
DCRS PON – Laurențiu Voicu

Secretariatul CDS
DCRS PON – Adrian Olteanu

Invitați MT:
MCSI – Mirela Bădeana; Roxana Tuchilus
MDRAP – Vasilica Baciu
MFP – Ion Cojocaru; Dan Buzdugă
ANAF – Răzvan Zamfir; Victor Drăghici
ARR – Aurelia Surulescu; Lucian Lambru; Florin Bărboi
CNAIR – Minodor Stoica

Procedura de convocare

În conformitate cu dispozițiile ROF CDS-MT, la solicitarea UGIR, a fost întrunită subcomisia de specialitate pentru dezbaterea proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind activităţile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

Punctele de vedere exprimate în cadrul dezbaterilor
În deschiderea ședinței reprezentanții direcției de specialitate au prezentat proiectul de act normativ. În continuare, discuțiile au vizat dezbaterea fiecărui articol al proiectului de act normativ. Partenerii sociali au exprimat punctele de vedere cuprinse în documentul din anexă.

Reprezentanții direcției de specialitate au precizat că propunerile rămân în analiză. În cazul modificării proiectului de act normativ se va publica, pe site-ul MT, versiunea îmbunătățită a proiectului de act normativ.

Punctul de vedere ce va fi comunicat plenului CDS este: Reprezentanții partenerilor sociali sunt de acord cu promovarea proiectului de act normativ în forma ce va conține amendamentele ridicate în cadrul ședinței.