PROPUNERE LEGISLATIVA: NUMARUL AUTORIZATIILOR TAXI SE VA DUBLA

SOC IN TAXIMETRIE – Dupa modelul „sageata albastra” a CFR-ului, ne strapunge si „sageata rosie” a P.S.D.-ului.

In vreme ce toata suflarea taximetristilor asteapta vremea recuperarii costurilor de operare si asigurarea unui cadru concurential loial in piata, la nivel local, fostul primar al municipiului Slatina din judetul Olt reprezentând Partidul Social Democrat (PSD), Darius Vâlcov propune majorarea numarului de taxiuri in Romania de la 4 la 8 la mia de locuitori.

Sursa www.ziarulring.ro

Vâlcov, in vârsta de 37 de ani este căsătorit, din 2005, cu fosta deputată şi preşedinte al PIN, Lavinia Sandru, actualmente realizatoare TV.

Domnia sa considera probabil, ca incasarile taximetristilor sunt indestulatoare astfel incat mai este loc in piata pentru inca vreo 60 000 de taxiuri la nivel national conduse cate minim 2 ore / zi de catre studenti si pensionari.

Ceea ce insa nu cunoaste domnia sa il constituie faptul ca, in conformitate cu fisa postului, taximetristul are unele obligatii zilnice la intrarea sa in tura. Cateva dintre aceste obligatii vizeaza: verficarea functionarii corecte a frânelor; verificarea functionarii corecte a sistemului de iluminare si semnalizare; verificarea pneurilor; nivelul combustibililor si lubrifiantilor (benzina/motorina, ulei motor, ulei transmisie,); nivelul fluidelor (lichid de frâna, apa sau lichid antigel); verificarea functionarii corecte a stergatorului de parbrize si a usilor; verificarea functionarii echipamentului radio emisie-receptie, a aparatului de taxat ; vefificarea documentelor obligatorii ce stau la baza desfasurarii activitatii etc. Doar dupa ce toate acestea au fost intrunite, persoana desemnata sa conduca activitatea permite intrarea in trafic a autovehiculului pentru ca taximetristul sa se angajeze in executarea serviciului de transport in regim de taxi.

Revenirea acestuia la garaj trebuie sa fie facuta astfel incat, in cadrul celor 2 (doua) ore de program, sa poata fi posibila igienizarea autovehiculului, alimentarea acestuia si bineinteles depunerea incasarilor la casieria angajatorului. Realizarea unui astfel de ansamblu al obligatiilor in doar doua ore va conduce la defaimarea deja consacratului Speedy Gonzalez. Suntem si noi curiosi sa-i aflam numele celui ce va reusi aceasta performanta. Pana la acea data insa, opinam ca actualii reprezentanti ai partidelor politice ne trateaza ca si …«cantitate neglijabila».

Conform documentelor atasate, propunerea sa pare ca este sustinuta de presedintele senatului Calin Popescu Tariceanu si de presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea.

Senatorul PSD Darius Vâlcov, propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget, activează doar de doi ani în formaţiunea social-democrată, el fiind, anterior, vreme de 12 ani, membru marcant al PD, primar PD al municipiului Slatina în două mandate şi liderul PDL Olt.

Asadar avem o combinatie PD+PDL+PIN+PSD din care, pe de o parte unii se vor alege cu „ciolanul”, iar de cealalta parte, cei ce compun electoratul vor ramane ca de obicei „cu buza umflata”.
Voi ce parere aveti?!

Facebook.com – Liga Taximetristilor dein Romania