PRIMARUL GENERAL, GABRIELA FIREA: TOLERANTA ZERO FATA DE ASTFEL DE FAPTE!

Primarul General, Gabriela Firea: „Avem toleranță zero față de abaterile grave de la lege ale celor care practică activitatea de taxi! Amintesc atât taximetriștilor, cât și patronilor firmelor de taxi, că sunt direct răspunzatori pentru astfel de fapte!”

Comunicatul de presă, emis după un incident la care un taximetrist a fluturat un pistol în public, probabil de jucărie după spusele martorilor, în zona aeroportului Otopeni. Taximetristul a fost dat afară de la compania sub sigla căreia opera, iar politiștii i-au întocmit un dosar penal.

„Avand in vedere incidentul produs ieri in zona aeroportului Otopeni, judetul Ilfov, in urma caruia un taximetrist si-a amenintat clientii cu arma pe care o avea in autoturism, Primarul General, Gabriela Firea, atrage atentia public asupra faptului ca Primaria Municipiului Bucuresti nu tolereaza astfel de comportamente si ca masurile vor fi drastice in cazuri de acest gen”.

https://www.facebook.com/OriginalTaxiMizerie/videos/2121334981444935/

„Avem toleranta zero fata de astfel de fapte si amintesc atat taximetristilor, cat si patronilor firmelor de taxi ca sunt direct raspunzatori pentru astfel de fapte! Nu este firesc sa existe astfel de incidente intr-o Capitala europeana, in care serviciile de transport persoane se doresc a fi moderne, sigure si accesibile.

Subliniez inca o data public faptul ca nu vom tolera sub nici o forma abaterile de la lege! Asa cum am mai spus, toti trebuie sa respecte regulile stabilite in favoarea clientilor, iar astfel de incidente nu fac altceva decat sa confirme faptul ca este imperios necesar ca normele care reglementeaza activitatea de taxi in Capitala sa fie implementate cat mai rapid, sa fie cat mai clare si sa prevada sanctiuni cat mai drastice pentru astfel de comportamente. Indiferent ca este vorba despre Bucuresti sau zonele limitrofe, pentru ca taximetristii fac astfel de curse din localitatile vecine catre Bucuresti si invers, toti trebuie sa se conformeze unor reguli clare, in caz contrar sanctiunile fiind drastice”

Reamintim ca in luna decembrie 2017, regulamentul care face referire la activitatea de taxi in Capitala a fost modificat printr-o hotarare a Consiliului General, in sensul sporirii confortului si sigurantei pasagerilor. Printre noile reglementari se numara si cea care instituie obligativitatea ca activitatea de taximetrie sa se faca exclusiv prin intermediul unui dispecerat autorizat, in conditiile in care se asigura posibilitatea clientului de a apela aceste servicii prin comenzi telefonice sau prin intermediul aplicatiilor online care apartin respectivului dispecerat si pot fi identificate ca atare.

De asemenea, au fost reformulate si completate anumite prevederi din vechiul Regulament, referitoare la conduita soferilor de taxi, accentul fiind pus pe obligativitatea acestora de a avea o tinuta decenta si un comportament adecvat. Sub sanctiunea unor amenzi severe, acestia nu vor avea voie sa fumeze in masina, sa vorbeasca la telefonul mobil in timpul curselor, sa asculte muzica daca acest lucru il deranjeaza pe client, sa angajeze discutii pe teme sensibile care pot aduce atingere convingerilor clientului, cum ar fi cele religioase, politice sau legate de sex.

Alte modificari de substanta ale Regulamentului au fost puse deja in dezbatere publica pe site-ul Primariei si prevad modificarea regimul sanctiunilor (amenzi si suspendari sau anulari de licente), cesionarea licentelor, introducerea obligativitatii afisarii in toate taxiurile a unui numar de telverde la care clientii pot face reclamatii direct la Autoritatea Publica (nu prin dispeceratele companiilor), obligativitatea dotarii tuturor taxiurilor cu POS-uri, astfel incat cursele sa poata fi platite cu cardul bancar precum si adaptarea criteriilor de departajare la normele de poluare (minim Euro 5). Nu in ultimul rand, taximetristii nu vor putea refuza curse si nici nu vor putea impune preturi mai mari decat cele indicate de aparatul de marcat.”

Sursa aici