PRIMARUL GENERAL: DOMNUL BUSOI VA TREBUI SA PRODUCA DOVEZI, ALTFEL IL VOI ACTIONA IN INSTANTA

„Domnul Bușoi va trebui să producă dovezi ale apropierii mele de vreun grup de interese, în caz contrar urmând să suporte rigorile legii. Înțeleg, până la un punct adversitatea politică și nevoia organică a domniei sale de a mă ataca pentru a se valida în funcția pe care o deține, dar nu pot accepta la nesfârșit ca astfel de alegații (declaratii n.n.), iresponsabile și agramate, să fie lansate în spațiul public fără consecințe”.

După ce Primarul General Gabriela Firea le-a promis COTAR că va promova în prima ședință de Consiliu General un nou regulament prin care vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii Taximetriei, președintele PNL București – Cristian Bușoi, a afirmat, într-un comunicat de presă, că singurul motiv real al deciziei primarului pentru modificarea acestui act normativ privind activitatea de taxi este un lobby puternic, mulți bani și beneficii câștigate de un grup de interese apropiat primarului general”

„Nu există niciun motiv real al interzicerii Uber și Taxify. Nu au existat plângeri de la nivelul cetățenilor, nu au existat încălcări ale legii de către companiile respective, ba dimpotrivă, chiar companiile contribuie la bugetul local și la îmbunătățirea condițiilor de transport din Capitală. Singurul motiv real al deciziei primarului este un lobby puternic, mulți bani și beneficii câștigate de un grup de interese apropiat primarului general. Fără îndoială că și Uber și Taxify produc concurență și nemulțumire, dar de aici și până la interzicerea a două companii private este cale lungă, iar decizia Primăriei întoarce Bucureștiul în timp”, a afirmat Cristian Bușoi, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, PNL susține o dezbatere despre cum să arate transportul în Capitală, el punctând că aplicațiile de car sharing ajută direct la reducerea aglomerației din trafic, cea mai importantă problemă a Bucureștiului, pentru rezolvarea căreia primarul Firea nu a făcut nimic de un an și jumătate.

„Primăria trebuie să se asigure că există posibilitatea unor servicii de taxi la standarde de calitate, care să corespundă unei Capitale europene, dat fiind foarte bine cunoscute problemele taxiului din București. În niciun caz soluția nu este distrugerea serviciului de car sharing, pentru că acesta contribuie direct la ridicarea standardelor în domeniul transportului privat și la bugetul local”.

După aceste declarații, Primarul General al Capitalei Gabriela Firea, anunță că a luat decizia să-l acționeze în judecată pe președintele PNL București – Cristian Bușoi, pentru afirmațiile din comunicatul de presă.

„Domnul Bușoi va trebui să producă dovezi ale apropierii mele de vreun grup de interese, în caz contrar urmând să suporte rigorile legii. Înțeleg, până la un punct adversitatea politică și nevoia organică a domniei sale de a mă ataca pentru a se valida în funcția pe care o deține, dar nu pot accepta la nesfârșit ca astfel de alegații (declaratii n.n.), iresponsabile și agramate, să fie lansate în spațiul public fără consecințe. În plus, precizez că declarația mea nu a făcut referire la nicio companie și la niciun sistem alternativ de transport, ci doar la aducerea la zi a regulamentului privind taximetria, având în vedere exclusiv respectarea legii și protejarea intereselor cetățenilor. Încercând să mă acuze pe mine că acționez în mod partizan, fără să menționeze măcar în interesul cui anume, dl Bușoi este cel care are de fapt o atitudine partizană, făcând lobby în favoarea unor beneficiari precizați explicit”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.