POLITIA LOCALA, ASALT LA CLEVER SI STAR

Poliția Locală a Municipiului București a început să le spună șoferilor de taxi care folosesc aplicațiile Clever Taxi și Star Taxi să nu le mai folosească.

Reprezentanții Clever Taxi și Star Taxi: Este un abuz și o formă de intimidare!

Poliția Locală a Municipiului București a început să le spună șoferilor de taxi care folosesc aplicațiile Clever Taxi și Star Taxi să nu le mai folosească și au încheiat procese verbale în care se consemnează că aceștia folosesc aplicațiile, au confirmat pentru HotNews reprezentanții celor două companii.

Șoferii de taxi nu au fost amendați, iar reprezentanții celor două companii spun că acest lucru nici nu este posibil, potrivit reglementărilor actuale. Reprezentanții Star Taxi și Clever Taxi spun că acțiunile autorității locale sunt un abuz și o formă de a intimida șoferii.

StarTaxi: Noi considerăm că a fost un abuz orchestrat de dispeceratele de taxi. Primăria nu face decât să respecte ce dictează dispeceratele.

„Întâi au început să anunțe dispeceratele de taxi membre COTAR, pe stații, că șoferii să nu mai folosească Star Taxi și Clever Taxi. Apoi Poliția Locală a Municipiului București a venit în stațiile de taxi de la AFI Cotroceni și Mall Vitan și au făcut niște procese verbale în care s-a constatat că șoferul folosește aceste aplicații pentru preluarea comenzilor. Șoferii au fost întrebați ce aplicații folosesc și li s-a spus să nu mai lucreze cu aceste aplicații pe viitor și să folosească doar aplicațiile dispeceratelor. Nu s-a aplicat nicio sancțiune aseară. Înțelegem că astăzi sunt din nou pe străzi oamenii din Primărie. Noi considerăm că a fost un abuz orchestrat de dispeceratele de taxi. Primăria nu face decât să respecte ce dictează dispeceratele. Este un abuz ce face Primăria și se încearcă eliminarea din piață a singurei metode sigure de a comanda un taxi în București”, a declarat pentru HotNews, Dan Cojocaru – director general Star Taxi.

CleverTaxi: Amenda nu se va putea aplica niciodată soferilor, nu este niciun fel de bază legală pentru asta.

„În primul rând, acea reglementare nu este nicăieri publicată, nu este trecută în Monitorul Oficial, ca să putem să afirmăm că este în vigoare. Asta este prima problemă. A doua problemă este că potrivit acelei reglementari, furnizorii de comenzi ar trebui să fie amendați, însă potrivit documentului respectiv furnizori pot fi doar dispeceratele, noi având o aplicație de comunicare între clienți și șoferi, directă, fără intermediere, deci în cazul nostru nu se aplică. Amenda nu se va putea aplica niciodată șoferilor, nu este niciun fel de bază legala pentru asta. Ce s-a întâmplat aseară au fost niște procese verbale de constatare în care polițiștii locali au făcut un abuz în încercarea de a intimida șoferii ca să nu mai folosească aplicația și au scris un proces verbal de constatare. Nu este un avertisment, nu scrie nicăieri că este ilegal, doar constată că foloseste aplicația Clever Taxi”, a declarat pentru HotNews și Mihai Rotaru, director General Clever Taxi.

Poliția Locală: s-au aplicat zece sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 28.400 lei.

Pe de alta parte, Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București spune într-un comunicat de presă aici că, în urma verificărilor efectuate aseară de către polițiști locali în zona centrelor comerciale AFI Cotroceni și  Mall Vitan, agenții P.L.M.B. au aplicat zece sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 28.400 lei, fără a se preciza dacă sancțiunile au fost aplicate șoferilor pentru folosirea acestor aplicații sau pentru alte nereguli constatate.