PANA LA URMA, CAND O SA MERG LA MITING DAU CU BANUL

A.P.T.T.I – A.D.T.I – S.N.T.I – A.N.T.T.I – A.T.A.C – G.T.I – A.N.P.O.R.T și lista mai poate fi îmbunătățită.

Am primit în această seară de la A.N.T.T.I. un Comunicat de Presă care ne-a dat puțin de gândit, cu toate că noi tre” să muncim, nu să gândim.

Cuvinte grele, acuzații mai mult sau mai puțin voalate care arată îndârjirea și lupta, cel puțin la nivel declarativ, a ceea ce a ajuns taximetria în ziua de azi: o cloacă de interese, tabere, păreri împărțite sau asumate, vendette și amenințări, fie și cu buletine de vot ștampilate sau nu, energii risipite și mulți, mulți bani. Milioane de euro, spun unii, și zero dacă ne uităm la bilanțurile contabile ale altora.

Totul, în numele taximetriei. Credeam, uitându-ne în istorie, că numai femeile frumoase pot să declanșeze un război precum a fost cel din Troia. Dar actualitatea ne arată altceva: războaiele pot fi declanșate și de alte lucruri, cum ar fi taximetria – această frumoasă a zilelor noastre, dacă ne uităm la ea cu ochiul stâng.

Dar dacă ne uităm cu ochiul drept, vedem cât de cocoșată, șchioapă și cu bube în cap este această taximetrie, măcinată în interior de cancer și gata să cadă în prăpastie. De unde tragem concluzia că marea majoritate dintre noi suntem chiori și nu vedem decât cu ochiul stâng. De aceea suntem gata să trecem peste principii, caractere, oameni și să declanșăm războaie pentru frumuseți închipuite sau, o mai fi și altceva – pe care șoferul de taxi îl scapă? Că de, noi muncim și nu gândim!

Dar să revenim. Poate că ar fi mai bine să redăm comunicatul și gata, dar unde este sloganul de pe vremea aia: „Proletari din toate țările, uniti-vă?”

Sau, în traducere liberă, cum să facem să vedem toți din asociațiile astea cu amândoi ochii?!

Data viitoare, când aud că e miting, înainte să merg sau nu acolo, sigur dau cu banul – o monedă de un euro, că aia de 50 de bani îmi dă eroare…

Iată comunicatul:

COMUNICAT ANTTI

Asociatia  Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti

Dosar 13578/303/2010; CIF:27438283; Sediul: Aleea Haiducului nr.3 BUCURESTI  Numar Special: 89/20.09.2010: Telefoane: 0766 297 235; 0735 303 892

C O M U N I C A T      D E      P R E S A

Asociaţia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenţi, va aduce la cunostinta punctul de vedere legat de conferinta de presa a Domnului OPRRESCU din data de 14-02-2013, referitor la activitatea de taximetrie.

Multumim Domnului OPRESCU pentru grija deosebita manifestata fata de activitatea de taximetrie pe raza Municipiului BUCURESTI,dar tinem sa-i atragem atentia ca o minima informare din legislatia care guverneaza aceasta activitate de transport persoane in regim de TAXI, ar fi facut posibila o prezentare a dansului reala si corecta in cadrul acelei conferinte.

Pentru a motiva cele spuse de noi anterior mentionam urmatoarele:

Activitatea de TAXIMETRIE se desfasoara conform LEGII 38/2003 cu modificarile si completarile ulterioare, iar Primaria Municipiului BUCURESTI este obligata nu numai sa respecte aceasta LEGE ci si sa o aplice.

Articolele 18 si 19 din „Legea Taximetriei” creaza cadrul legal Primariei Municipiului BUCURESTI, ca prin Directia de Politie Locala-serviciul control transporturi, sa interzica activitatea de taximetrie pe teritoriul capitalei tuturor celor autorizati in alte localitati.

Ce anume l-a impiedicat pe Domnul OPRESCU sa aplice LEGEA si sa elimine concurenta neloiala a taxiurilor ce efectueaza ilegal acest serviciu pe raza Municipiului BUCURESTI si de ce si-a dat seama abia in anul 2013 ca taximetristii Bucuresteni sufera din acest motiv, cand este EDIL-SEF de aproape 5 ani?

In cadrul conferintei de presa Domnul OPRESCU invoca faptul ca doreste acorduri de cooperare intre autoritatile publice locale, necunoscand faptul ca in anul 2010, prin LEGEA 168, Primaria Capitalei avea obligatia ca in termen de 30 de zile de la promulgare sa incheie prin Consiliul General un PROTOCOL cu CONSILIUL JUDETEAN ILFOV pentru a stabili numarul de taxiuri autorizate in localitatile judetului ILFOV, sa poata executa permanent si legal taximetria in Municipiul BUCURESTI.

Atunci de ce nu a zis nimic?

Este adevarat ca este criza si cum declara dansul „un numar mare de soferi Bucuresteni doresc sa presteze serviciul de taximetrie”, dar il atentionam pe Domnul OPRESCU ca taximetria nu este un refugiu social si ca numarul de taxiuri este limitat in toata Uniunea Europeana iar la noi in tara este stabilit prin LEGE un numar de 4 taxiuri la 1000 de locuitori.

De asemenea Domnul OPRESCU sesizeaza ca exista autoritati locale privilegiate (fara sa le numeasca si fara sa specifice de cine), care au eliberat un numar mult mai mare de autorizatii TAXI decat cel prevazut de LEGE.

Domnul OPRESCU este cumva amnezic?

Uita ca in anul 2008 a fost primul PRIMAR care a promovat si a obtinut prin Hotararea Consiliului General al Municipiului BUCURESTI nr.374, o marire a numarului de autorizatii TAXI cu 769? Aceasta HOTARARE a fost ulterior anulata de catre TRIBUNALUL BUCURESTI fiind declarata ilegala!

Dar pentru dansul acest fapt nu a fost suficient.In anul 2009, Domnul OPRESCU a recidivat promovand o alta Hotarare a Consiliului General(259/2009) care a marit nr. de autorizatii TAXI si in fata justitiei Romane a avut aceeasi soarta: ANULATA si declarata ILEGALA!!!!!!!

Domnul OPRESCU mai afirma ca actuala LEGE nu-i permite taximetristului independent sa-si spuna parerea in privinta tarifului pe kilometru.TOTAL GRESIT!

Legea 38/2003 cu modificarile si completarile ulterioare prevede ca tariful pentru transportul in regim de TAXI se stabileste in urma completarii unei Fise de Fundamentare a pretului pe kilometru, cu un profit minim rezonabil de 10-15%, Fisa ce este parte integranta a Contractului de gestiune delegata si se depune obligatoria la P.M.B. de catre toti transportatorii. De acest lucru insa Domnul OPRESCU nu tine cont in stabilirea tarifului pe kilometru, desi Articolul 43 din ORDINUL 243/2007 al Autoritatii Nationale de Reglementare a Serviciilor Comunitare de utilitate publica (unde este incadrata si activitatea TAXI) ii da aceasta posibilitate.

Ce l-a determinat pe Domnul OPRESCU sa iasa cu aceasta conferinta de presa? De ce acum in 2013?

De ce dupa aproape 5 ani de mandat in care nu a respectat si nu a aplicat legislatia in domeniu? Domnul OPRESCU a inceput campania electorala? Se pregateste pentru prezidentiale?

Desi afirma ca este PRIMARUL tuturor bucurestenilor,  noi spunem raspicat ca al nostru nu este!

Nu cumva este total dezinformat de catre acei directori chemati periodic la DNA pentru abuzuri in serviciu? Oare domnia sa nu stie aceste lucruri?

Noi, cei aproape 4000 de Taximetristi Independenti Bucuresteni, impreuna cu familiile si prietenii lor, suntem nerabdatori sa-l votam in 2014!

PRESEDINTE  A.N.T.T.I.            DELEGAT

Claudiu SAPUNAR                      Florin MATEI

0766 *** 235                                 0724 *** 788

Cel putin într-o privință, cei de la  ANTTI au dreptate : Acest protocol chiar exista la stadiul de intenție și urma să fie semnat, iar dacă ne uităm cu atenție în el, până și numele celor care urmau să îl semneze sunt puse în antet.

protocol 1 protocol 2 protocol 3Marea întrebare este pusă corect de către cei de la ANTTI: Ce anume l-a impiedicat pe Dl. Oprescu să semneze acest document?

A noastră este si mai mare, vorba lui Caragiale: Dar eu, hâc! cu cine votez ?!