O GREVA A TAXIMETRISTILOR A DUS LA STERGEREA A 200 000 DE CONTURI UBER

Interzicerea accesului în Statele Unite a cetățenilor care proveneau din mai multe țări musulmane a dus la protestele taximetriștilor, care au refuzat să mai onoreze comenzi din incinta aeroportului JFK din New York.

Șoferii de taxi, care sunt imigranți cu rădăcini în țările majoritar musulmane, au cerut pasagerilor să se alăture boicotului, reclamând că șeful Uber, Travis Kalanick, face parte din echipa de consillieri economici ai președintelui Donald Trump.

uberUn hastag pe Twitter si Facebook – #deleteuber – a devenit viral în scurt timp, acolo unde mii de utilizatorii ofereau și dovada faptului că s-au solidarizat cu protestul taximetriștilor.

Unde dai și unde crapă.

Natural, aproape toți pasagerii care nu găseau un taxi au apelat la serviciile Uber, și imediat, costul unei călătorii prin aplicație s-a dublat sau s-a triplat, activând-se așa-numitul “surge price”, fapt care a determinat alți utilizatori Uber, de data aceasta nemulțumiți de prețurile afișate, să își șteargă conturile din aplicație, alăturându-se astfel protestelor organizate de Alianța Muncitorilor de Taxi din New York.

screen-12.26.58[04.02.2017]Ștergerea celor 200 000 de conturi Uber a avut efecte imediat.

În urma unei ședințe de urgență pe care a  avut-o cu proprii angajați, șeful Uber și-a anunțat demisia din funcția de consilier economic al președintelui Trump.